четвъртък, 30 ноември 2017 г.

"СПРЕТЕ КОРПОРАТИВНАТА АЛЧНОСТ И НАГЛОСТ!" ( снимки от работническия протест на КНСБ, София, 27 октомври 2017)

В протеста под надслов "Работеща България иска по-високи заплати" се включиха близо 10 000 работници и работнички от цялата страна.

Някои от посланията на протестиращите работници: "Заплати, а не подаяния", "Искаме равностойно заплащане на тежкия си труд", "Няма да търпим повече бедност и унижение!", "Шием дрехите ви за световни марки за жълти стотинки", "Ниски доходи, по-ниски, най-ниски, шивачи!", "Платете ни сега, утре ни няма!", "95 % от световното богатство се владее от 5 % от населението на Земята. Тази чиста проба ЕКСПЛОАТАЦИЯ днес е модерно да се нарича демокрация", "Без добра заплата няма работник","Работиш, а си беден", "Как се прави наука без пари в България?" и др.



 
 





















2 коментара:

  1. https://bultimes.bg/abe-napravete-dizela-5-leva-za-litur-hlyaba-5-leva-maichinstvoto-30-dena-taka-de-kakvo-shte-vi-se-motayat-da-kurmy Абе, направете дизела 5 лева за литър, хляба – 5 лева, майчинството – 30 дена (така де, какво ще Ви се мотаят да кърмят и гледат бебета). Пенсиите – не повече от 150 лева.

    Закрийте всички държавни болници.

    Данъците – поне със 100 процента ги увеличете.

    Каква е тая лиготия всеки с кола и жилище…

    Махнете тотално Ботев, Вазов и Левски от учебниците, и ги заменете с „благотворно и полезно съжителство с турските просветители и благодетели“.

    Не забравяйте да намерите още огнища на шап, свински, пилешки, патешки грип, чума – задължително и не само по животните, а и по хората.

    На тия калпазани – от 4- до 10-годишните, им вкарайте матури по ядрена физика и генетика.

    Уплътнете им многото свободно време с уроци по урду и мандарин.

    А, да, на „врякащите майки с уж болните деца“ им спрете парите до стотинка, забранете им да излизат от домовете си.

    Тайните арести не за 48 часа – направете ги за по месец (през това време задържаният ще си признае, че е убил Хитлер, Александър Македонски и Мечо Пух).

    Вкарайте още 100 000 човека в държавната администрация, защото сега са много малко и не смогват.

    Направете им заплатите 5 000 лева (гарантирано ще гласуват за Вас).

    Учителите, тях хубаво ги подкарахте с това да учат и преподават и на цигански.

    А, да, за циганите – много е важно.

    Дайте им депутатски имунитети.

    Никакви дела срещу тях, помощи – поне по 3 000 лева.

    Ток, вода – напълно безплатно, разбира се.

    Дайте им по една брадва – да не се затрудняват като ни разбиват домовете и ни ограбват, да им е и лесно да ни убиват и изнасилват.

    Български хелзинкски комитет – направо им дайте на тях Съд и Прокуратура.

    И последно – за Коледа на всички българи по едно въже да се обесим, да не Ви пречим и „врякаме“ под прозорците.

    А, да, и да не забравите да си вдигнете заплатите и нови коли да си поръчате, отпуските си ги направете 360 дни в годината (5 дни са Ви достатъчни да си разпределите кой колко ще заджоби от бюджет и европейски програми).

    Та исках да Ви помоля, скъпи, уважавани и обичани управляващи: довършвайте ни по-бързичко, че така на „час по лъжичка“ много Ви мъчим. Да се свършва вече тая българска драма.

    Дарина Гочева, Фейсбук



    ОтговорИзтриване
  2. Хорошие статьи, слышали ли вы о LFDS (Служба финансирования Le_Meridian, электронная почта: lfdsloans@outlook.com --WhatsApp Contact: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com), как служба финансирования США / Великобритании, они предоставляют мне кредит в размере 95 000 долларов США чтобы начать свой бизнес, и я платил им ежегодно в течение двух лет, и у меня осталось еще 2 года, хотя мне нравится работать с ними, потому что они являются подлинными Кредиторами, которые могут дать вам любой вид кредита.

    ОтговорИзтриване