понеделник, 31 март 2014 г.

Работа в „Кауфланд“ (разказ на бивша работничка)



Наскоро получихме следната дописка за условията на труд в „Кауфланд“:
Започнах работа в Кауфланд в провинциален град, като служител в т.нар. сектор фрише, или свежи храни. Но моята няма да я бъде... и то едва месец след като започнах.

И да разкажа накратко защо.

Не само че съм уморена от работа, ами съм утрепана, оставаме системно по час-два след работно време, и за капак лошото, некоректно и грубо отношение на прекия ми ръководител!

След всичкото ми старание, добро отношение (защото аз не се конфронтирам с никого), неползване на почивката ми (която е 2 пъти по 15 мин. за 8 часа по договор, но реално работим по 10!), и на крак цял ден да търчиш като кон ..!

Нося си храната от вкъщи, и си я прибирам обратно ...просто защото не смогваш на всичко това.

Да не споменавам, че дори когато ти се налага да отидеш до тоалетна – дължиш обяснение и за това!

Все пак съм човешко същество, с нормални нужди, и накрая да те овикват и нахокват!

Ето, затова ще имат текучество, и няма да си задържат хората. И не само заради тежкия физически труд, ами и за неморалното и просташко поведение!

Ходех на работа с успокоителни и антидепресанти, със страх, че може нещо да не кажа или направя както трябва и отново ще бъда навикана.

Плаках, разстроена съм, и стресирана ..Свалих 5 кг за за този един мес. и вече съм дори под 50 кг.

Никой не знае какво става вторите смени, след 22ч. вечерта. Оставаме до полунощ, а неделите до 1ч. сутринта – чистим в несвяст, зареждаме стока, сменяме етикети, цени, плакати ..

И това се върши предимно от жени.

Обаче с хора, които имат някакви лични проблеми и комплекси за избиване в семейството си, и си го изливат върху интелигентни и чувствителни хора, не желая повече да работя!

В края на краищата не сме си намерили здравето на улицата, че да го заносваме за такива самозабравили се управляващи!

Такава голяма верига хипермаркети, и вместо да държат на имиджа и на името си, да се отнасят с нужното уважение и внимание към служителите си, те правят точно обратното. Язък за тях и за името Кауфланд в Германия!

Ако знаех, или поне бях чела ето тези неща на същата тази страница (където пиша сега), никога не бих си подала документите за работа във въпросната верига.

В цялата ни България едно и също, и оправия от прости хора няма!

Тъжно, болно и мъчно ми е за хората, които остават, които се страхуват и не си дирят правата!

За малко повече от месец четирима напуснаха, аз съм петата.

Така не се задържат хората, така не се просперира, не се "прославя" името Кауфланд!

Замислете се, вземете мерки и поправете грешките, драги управляващи! Т.е. направо ги елиминирайте, ако позволите да изразя мнението си.

229 коментара:

  1. Точно така трябва. Напускате и давате гласност на истината. Нека хората знаят. А Вие сте достатъчно интелигентна, за да си намерите по-стойностна работа, която заслужавате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И какво като го каже,то това не е от вчера?По гадна работа от тази във веригите няма,работиш винаги повече часове,плащаш измислени глоби,и се държат с теб като роб.Работила съм в веригите Европа,мебелен магазин Айко и там е същата работа,казармата пасти да яде,всяка секунда се брой дори когато влизаш в тоалетната.

      Изтриване
    2. ми търпите я никой да не иде само напускане да видим кой ,ще им работи ,но има жалки страхливи селски работници и не смеят да мръдне ,че обратно на село и 80% ТЪРПЯТ БЕ НЯМАМ ДУМИ ПОДИГРАВКА С ХОРАТА

      Изтриване
    3. Нали разбирате, че преките ръководители (отговорници, супервайзори и тн) са българи. Сами си го правим, българина е такъв - комплексар

      Изтриване
    4. Ili oshte po-dobre, da si swzdadete rabota, vmesto da si namerite...

      Vprochem eto edin nov film po vwprosa za Dwlg, kriza, bezrabotica: koy swzdava parite? na frenski: https://www.youtube.com/watch?v=syAkdb_TDyo

      Изтриване
    5. Работих 1 година в централния склад на Кауфланд . 70 Декара складова площ я почиствахме и измивахме пода само трима души. Работех само нощна смяна . От 19 00 до 07 00. Постоянно вървиш след задниците на 150 души комисионери , които разхвърлят , разпиляват и събарят по ганговете . От 01 00 ч. До 07 00 ч. сутринта складът - 70 декара трябва да свети. Виждал съм как във Фрише комисионерите си подават пити кашкавал търкаляйки ги по земята. На свобода си летят врабчета и гургулици . И котки има , които гонят мишки из склада . Отношението на началник смените към работещите в склада е отвратително .

      Изтриване
    6. Ценко,аз също съм бивш служител на Фрише от Централния склад :) "150 души комисионери , които разхвърлят , разпиляват и събарят по ганговете" ...Случайно да знаеш нормата на един комисионер? По "мое време" преди 4 години беше 285 колита на час!И като няма високоповдигач наблизо да ти свали нещо,чакаш-как се избива тази норма после? И специално във Фрише-винаги се е чистело след смяната.Друг е въпроса:къде ти остава здравето,свободното време и как те шитват,ако разберат че си болен от работа...На скоро даже ме поканиха отново-имали по-добри условия на труд и заплащане.МЕРСИ,но не :) Останалото е вярно,особено последното ти изречение-началниците са богопомазани и няма как да ги смени някой :(

      Изтриване
    7. сащо и аз работих в просвовутия калфланд 1 месе бях.пратиха ме на пекарна след като си почистиш те пращат на витрина да помагаш вечарта като си 2 смяна докато витрина не е готова не можеш вечарта да си трагнеш и сме си трагвали в 1 00 вечарта и оправитела даржанието беше отвратително и за това напуснах не можах да изтарпя постояно да те хокат без вина мили хара не започваите работа магазин наречен калфланддддддд...................

      Изтриване
    8. Navsyakade verigite sa edni i sashti- zapochnah rabota na 4 chasa i stignah do 12 no krakata mi ne izdarjaha be golyama gonka

      Изтриване
    9. Navsyakade verigite sa edni i sashti- zapochnah rabota na 4 chasa i stignah do 12 no krakata mi ne izdarjaha be golyama gonka

      Изтриване
    10. НАЛИ В ТОВА НИ ОВЕЩАВАТ ПОЛИТИЦИТЕ НИ-ЧЕ СА НИ НУЖНИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ!?!ДАНЪКЪТ ЗА ПРОИЗВЕДЕНА БЪЛГАРСКА СТОКА Е ПО-ВИСОК ОТ ТОЗИ ЗА ВНОСА!?!РОБИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА,ПРОДАВАЩИ ЧУЖДИТЕ СТОКИ!?!

      Изтриване
    11. време е да поработим

      Изтриване
    12. Аз ги осъдих няколко пъти ( без адвокат), ако искаш да поговорим и да споделя опита си с теб, пиши ми на je_suis@abv.bg

      Изтриване
  2. 100% вярно,така е,защото всичко побългаряваме,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не е побългаряване! В германия не е по-разлочно. Живял съм там доста дълго за да знам. Даже по едно време беше избухнал скалндал, тъй като една от веригите, или Лидл или Алди, беше следила и подслушвала служителите си с камери и им беше съставяла досиета. Кой с кого говори, с кого е приятел, къде ще ходи на почивка и т.н. Това е привнесен отвън метод. Ето ви тук за Амазон http://bg.mondediplo.com/article1146.html него въобще го няма в Бг.

      Изтриване
    2. Работил съм в Рацио - Германия. Нищо подобно като гореописаното. Много коректност и точност, работното време се спазва до секунда, почивките също.

      Изтриване
    3. Аз съм на същото мнение.И аз съм работила дълго време в друга българска верига и там нещата бяха просто невероятни.Бяхме екип и всеки се блъскаше да свърши някаква работа,защото това ни харесваше,и не се скатавахме и имаше невероятна колегиалност.Бяхме като семейство и всеки споделяше проблемите и радостите си.За жалост се махнах от там и от зор започнах в Кауфланд.Имам работени 23 дни.Старият персонал само кусури ми намираха,никакви обяснения относно работата и изискваха работа от мен все едно работя там от месеци.На всичкото отгоре не можаха дори шкафче да ми осигурят за вещите и трябваше да си оставя нещата в шкаф,който не се заключваше.Огромен стрес беше за мен ,а аз не се давам как да е ,не се и скатавам от работа,но това беше прекалено.още след 3-4 дена започнах да не мога да спя,а като се прибера от работа рев от нерви.Е няма нужда...Семейството ми ме накара да напусна,защото виждаха отстрани какво се случва с мен.Не съжалявам,за което...

      Изтриване
    4. И как разбра,че само в България е така?Истината е.че насякъде във веригите е така.Експлоатация на хората до смърт!Това е капитализмът,за който бленуваха българите.

      Изтриване
    5. Не на всякъде живея в Белгия и всеки ден пазарувам от такива вериги, нищо общо. Една от огромните разлики е,че всички касиери в България работят прави с часове,а тук дори и в Кауфланд Германия абсолютно всички касиери работят седнали на подходящо високо столче и не можеш да разбереш кой е работник и кой е шеф освен по надписа до името. За разлика от България.Те нямат отношение към клиентите си какво остава за подчинени.

      Изтриване
    6. Не си ли задавате въпроса - къде са наште СИНДИКАТИ ??? И изобщо има ли някой,който ще те защити ,за каквото и да е ? Да чуждите фирми си назначават прики шефове - БЪЛГАРИ . Известно ви е и в шивашките цехове какво правят тези шефове . А и не само там . ДАЙ НА ПРОСТАКА ВЛАСТ И ГО ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВИ .

      Изтриване
    7. за жалост е така много сте прави на всякъде е така някакви неграмотни с осми клас дали им власт и ела ги виш какво правят

      Изтриване
  3. Съгласна съм с това , което си споделила ! Просто не знам какво да кажа !! Изумена съм какви хора има на този свят .. нямам думи просто .. ! Другите може да кажат , че съм луда или нещо друго , но в градът в който живея ( няма да споменавам кой е ) има абсолютно същите хора ! Не искам да ги обиждам но това са гадове . Те не знаят как да се държат със хората наоколо ! Ти им работиш ( чистиш , переш , подреждаш и др. ) а те ти се качват на главата и ти викат .. просто не знам какво да кажа !

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурен съм, че всичко написано е истина.
    Но има и друга истина, че това отношение е от "българи" към българи,
    и почти съм сигурен, че нито един от работниците не се е оплакал на "големия шеф". И малките гъзолизци продължават да си седят там и да тормозят работиливите и способните, само и само да си запазят мястото...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това е то дивият капитализъм....Ако с мен или със жена ми постъпят така,тези българи-гъзолизци ще ги направя да ходят на работа с полиция.....

      Изтриване
    2. То си е див капитализъм и тук националността няма значение. Това е механизъм за разделяне на труда, създаване на йерархия сред работниците, вместо солидарност, инструменти, с които да се предотврати организиране на работниците. Не случайно капитализъм и сексизъм вървят ръка за ръка - от гнусното отношение към жените и налагането на власт на работното място, до помията на рекламите.

      Изтриване
    3. Някой обръщал ли е внимание дивия капитализъм колко развалена храна ни продава?От ден на ден все повече е развалената със срок на годност но развалена от колкото годна.тия хора вече надхвърлиха всички граници.

      Изтриване
    4. и какво като се оплаче на големия шеф като и тои такъв,нали тои го изисква от подчинените си и подлудява хората под себе си

      Изтриване
    5. Във всеки колектив има водач, който е на същия хал. Да ги поведе на стачка!

      Изтриване
  5. В подобни случаи трябва да се пише и до висшия мениджмънт. Кратко и ясно, формулирано с конкретни факти и нарушения. Много често средния мениджмънт е от полуграмотни и комплексирани хора, които тормозят служителите, а с това пречат на работата на компанията изобщо. Текучеството е проблем за всяка компания и не вярвам голяма компания да е приела това за своя политика към служителите. От това губят всички.

    ОтговорИзтриване
  6. На всякъде е така, ако още някой се заблуждава - жалко!Освен в малкото държавни предприятия всички работим по 6 дни и по празниците, за обедна почивка да не говорим...Осем часа почти никъде няма започва се от осем и половина и нагоре.

    ОтговорИзтриване
  7. Работил съм много години с големи екипи - 40, 50, 60 човека в сферата на производството и услугите и винаги съм постигал амбициозни цели с една простичка формула - НАЙ-ВАЖНИ СА ХОРАТА !

    Когато един ръководител постигне спокойна работна атмосфера, без напрежение и стрес, когато е точен, прям и честен с подчинените си хора, когато е готов на всичко за тях - работата върви чудесно и бизнесът се развива.

    Ръководителят е ДЛЪЖЕН да поема максимално негативите от началниците и да се старае колкото се може по-малко от тях да стигат до обикновените хора. ДЛЪЖЕН е да познава достатъчно всички свои служители, да решава проблемите им, да се ползва с доверието им, да бъде тяхна защита и упора като в същото време стимулира и изисква тяхната отдаденост и прилежност в работата.

    Тази формула е универсална и няма никакво значение дали работите в ядрена централа или берете праскови - ХОРАТА ВИНАГИ СА НАЙ- ВАЖНИ !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В случая печелбарите са най-важни. Замислете се като хукнете за поредната промоция.

      Изтриване
    2. Много добре написано,за съжаление невалидно за големите вериги хранителни стоки особено!Там принципа е:да го изцедим докрай и да се махне,друг ще дойде,работата е такава,че и него ще научим,пък после колкото изтрае,и следващия,и т.н.

      Изтриване
  8. нали това искахме капитализъм едно време магазинерите почиваха и в понеделник и хората имаха права .Не ревете да живее демокрацията

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. точно така махнахме комунизма вдигахме двата пръста искахме да имаме свобода да говорим, кой едно време беше претоварен, а сега хем натоварване хем безпаричие

      Изтриване
  9. това е положението и в други страни в ЕС,освен многото часове тежък труд и заплащането е едно от най-ниските(говоря от личен опит в Италия).

    ОтговорИзтриване
  10. И в ЛИДЛ е същата работа.Бачкане до посред нощите.Особено в Радва,лятото е кошмар.

    ОтговорИзтриване
  11. Докато позволяваме да ни мачкат и да се държат с нас като с роби,така ще е...

    ОтговорИзтриване
  12. Писах , писах .... изтри ми коментара.
    Няма пак да се повтарям.
    Просто ще резюмирам.
    Къде е журналистиката във всичко това? При хората, или след слузта на власимащите?

    ОтговорИзтриване
  13. Докато им го позволявате, ще се държат така... Имате права търсете си и си ги защитавайте... Като всички си мълчим няма да е по-добре, защото тоя блог едва ли ще го прочетат голям брой хора. Също така работното време на магазина е за потребителя, а не за работника. В Про-маркет, Фантастико, Лидл, Билла и т.н... не е по различно със зареждането на стоки и чистенето...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каквито и права да имаме,винаги богатия излиза прав! Институциите не се интересуват от хората,никой няма да защити бедния човек,напротив ще те изкарат виновен че казваш на бялото черно,дори и да си прав...Да ги съдиш,пак не можеш ,трябват пари,а и знаем как се протака всичко с години.Синдикати ли ? Те си пълнят гушките,работника кучета го яли..! Аз също съм работела в голям маркет. И всичко което прочетох е самата истина.Само дето преди да напусна,ги направих сами да си говорят набедените началнички -курвалани !Ако се добера до собственика на този маркет,лично ще го информирам за всичко ставащо в учреждението му . Сигурна съм,че си няма понятие и за частица от случващото се .Така че,ако знаете кой е собственика и са дадени координати за връзка с него,не се колебайте,пишете му и му обяснете всичко с подробности.Все ще има някакво подобрение!!!

      Изтриване
  14. Управляващите няма да поправят грешките си, защото това не са грешки, а функции, които те изпълняват, както всяка компрадорска политическа класа в Третия Свят. Това са функциите на "българските" управници и ролята им в глобалния капиталистически гнет. Ето го прекия резултат от края на Партията-Държава и връщането на Балканите в периферията на капиталистическия свят. Ето ги плодовете на жадуваните "чуждестранни инвестиции". Механизма на благите деморкати от "Запада" винаги е един и същ, без значение Африка, Латинска Америка, Азия или периферна Европа - експлоатация и унижение до дупка. Където не става с подкупи и корупиция става с войни, геноцид и фашизъм (за справка: бивша Югославия, Иркак, Гърция).

    ОтговорИзтриване
  15. Само се оплаквате!
    Искате да получавате заплата без да се потрудите за нея.
    Най -лесно е да се работи пред телевизора и заплатата да тече.......

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. интересно ми е как вие си изкарвате заплатата,цхе сте толкова щастлив

      Изтриване
    2. ми да тук е лесно да пишеш братле ти как си изкарваш мангизите а ? смешник не вижда ,че народа тъни тъни с 300 лв баси простия народ не си патилллл ти ли си тя ли е

      Изтриване
    3. глупости!едва ли има някой ,които в края на месеца ти звънка на вратата и ти носи парички,защото ти си седял цял месец пред телевизора!нормално е като бачкаш и си лоялен към работодателя си,да си възнаграден подобаващо за труда си ,нали?
      ами то според вас,май е по-добре да бачкаш по10 часа ,а защо пък да получаваш пари за това,айде няма нужда!да бачкаме за спорта!

      Изтриване
    4. -------------------------------
      |Само се оплаквате! |
      |Искате да получавате заплата без да се потрудите за нея.
      Най -лесно е да се работи пред телевизора и заплатата да |тече.......|
      ---------------
      А, ти понеже си много смел и отговорен затова не можеш да си напишеш и името дори.Неосъзнати кретени, като теб никога няма да разберат колко усилия костват за нормалната и продуктивна част от човечеството за да затворят простително и родителски очи и да продължат оцеляването на вида и семейство. Мързеливи, нахални, самонадеяни, но некадърни хора от твоята група винаги е имало и никога никой не е могъл да разчита на адекватна помощ или съдействие. Търтеи свикнали да им сменят долното бельо до 40-тата им годишнина, неспособни сполучливо да спечелят и 100лв. за цял един живот. Способни пък обаче да олижат от страх най-сочната част от лайното на който и да е шеф!??

      Изтриване
  16. Много от казаното е вярно за Кауфланд. Къде ще започнете работа за толкова пари в това голямо село? Единствено в казармата, но там за жена се иска твърде много познания. Трябва да се има в предвид, че повечето служителки в този магазин са съпруги на военнослужещи. Свикнали на глезотийки и удобства. Никога или отдавна не са хващали работа, защото имат по едно-две деца, пък и в това голямо село от години няма никаква работа. Основната причина е тази дами и господа. Условията наистина не са цвете, но на фона всеобщата безработица и безпаричие си е доста добре. Знаят си усигуровките, знаят си и заплатата на N-то число, за разлика от много частни фирми.

    ОтговорИзтриване
  17. Да съчувствам на жената, но хармония в труда и спазване на основните права няма. Доколкото знам, ако сте подписали договор с това подобно отношение и на pърво място, че нямате регламентирани почивки може спокойно да ги осъдите със задна дата. няма пари за адвоката така ли, да няма но аз искам да кжа на другите които още не са си тръгнали/ да може да ги осъдите и може да подадете молба до Комисията по правата на човека, Защото права има като се спазват, когато няма права има робство, тогава права изчезват, т.е. вие се съгласявате, че ще робувате не зависимо какви права са ви писани в договорите. А вие работите за работодателя, работите, т.е. на него нищо не му коства да ви дава тези почивки. Навсякъде се тръби и е повече от ясно, човек е много по работоспособен и усмихнат ,ако работи ритмично, а когато хората са щастлиВи на едно място, то автоматично привлича печалба.:)

    ОтговорИзтриване
  18. и по-лошо ще бъде ! Капитализмът няма човешко лице .Има един изход - национализация и червен терор .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. подкрепям, вече е ясно, минаха 25 години след падането на Берлинската Стена и това, което се очертава е глобален тоталитарен капитализъм, който ще е много подобен на глобален Трети Свят с решетки и терор за мнозинството. България вече е в Третия Свят по всички параграфи - социално-икономически, политически, културни...престъпници, наркотици, проституция, корупция - абсолютен паралел с Латинска Америка. Имаме и подобни фигури - Боко Тиквата е като Батиста и Нориега в едно. Видя се, че 'човешкото лице" на капитализма (1930-1980те) и то само в САЩ, Канада и Западна Европа и само за хора с бял цвят на кожата е най-вече заради "Червения Страх" от СССР. Освен това целия мит за силната средна класа се базира изцяло на петрол и нищо повече, което води до много близката еко катастрофа. Гадовете се опитват всячески да се измъкнат от планетата земя, която осраха и унищожиха. Само глобална революция, нищо друго не може да спре тези престъпници.

      Изтриване
    2. Само глобална революция, нищо друго не може да спре тези престъпници.

      Изтриване
    3. Току що си приготвих каймата като за мусака. Докато я приготвях с лука осетих странна миризма. Ужас замириса на мърша бляк. Същия ден взех каимата от кауфланд на щанда със мляно месо. Изглеждаше много добре със добърцвят. Направо съм погнусен от кауфланд бляк блякбляк....

      Изтриване
  19. Много моля не обиждайте кауфланд защото аз съм служител на тази верига вече 4години ако отношението беше такова трябва да ви кажа че никой от колегите ми нямаше да бъдат там защото в по голямата си част всички ние сме от 4години там.Колкото до текучеството това е абсурдно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. кво ги защитаваш ,ако ти дават в пика повечко и се кефиш гордей си се ,но колко измъчени душици ги третират роби и болни съм виждала не смеят болнични да вземат бе гадни сте големите вериги

      Изтриване
    2. Гаден и мързелив комунист!

      Изтриване
    3. NIKOLAI KOLEV BG ES TI JIVIAL LISI PREZ KOMUNIZMA ZADA PISHESH TOVA I KATO GO PISHESH PONE IMAI DOBLESTA DASI NAPISHSH IMETO GLOP

      Изтриване
  20. Тези проблеми се отнасят до "Инспекция по труда". Останалото е мрънкане....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "Инспекция по труда" смешници боли ги те са партия и замълчават хиляди неща вервайте си малеееееееее

      Изтриване
    2. Милена Желева17 януари 2016 г. в 9:17

      то пък като идеш в инспекцията по труда и ще цъфнеш направо. На следващия ден ме изгони от работа и никой нищо не му направи

      Изтриване
  21. аз също работех в този магазин и напуснах по-същите причини

    ОтговорИзтриване
  22. Zdraveite i az sam edna ot tezi deto postradaha ot takava veriga i nakraq ne izdarjah i napusnah raboti6 kato magare , prebirah se v ka6ti po neznaino koe vreme ne mojeh da si vidq decata zaspivah sednala ,a kato legneh ne mojeh da zaspivam ot bolki i istrapvaniq na krainicite ,s malko personal v golqm magazin,raz4itat na dvama 4oveka na smqna ,na kasa li da si na hlqba li da pe4e6 ili stoka da razhvarlq6 ludnica,i ot tova nagore ti vikat na glavata o6te li si tuk,o6te li ne si svar6ila,bez po4ivka ,bez da pitat te te eksplatirat da raboti6 inzvaredno,sqkaj jivota mi e samo tam nqmam li4en jivot i deca i to za kerlivi 360 lv prosto nqmam dumi...

    ОтговорИзтриване
  23. Iskam i az da si kaja mnenieto po tozi vapros,zashtoto e mnogo lesno po edno negativno mnenie da se sazdava losho ime na takava golqma veriga ot magazini...Az sashto sam slujitel v kaufland ot godina i tri meseca,ot samoto otvarqne na edin ot filialite v provincialen grad.Otnosno ostavaneto izvanredno sled 23:00 naistina va na4aloto se e sluchvalo da se raboti po edin 4as poveche,za koeto saotvetno ti se ZAPLASHTA.Vse pak kakto vsqko edno novo uchrejdenie,koeto otvarq vrati,v nachaloto ima mnogo rabota,plus tova personala e nov,ne se e srabotil i e normalno parvite meseci ne vsichko da e na top nivo.Otnosno pochivkite,osven gorespomenatite 2 po 15 minuti,veche sa ni dobaveni i 2 po 15 min za ''fiziologichni nujdi'',s koeto se reshava i problema na avtorkata na statiqta s hodeneto do toaletnata...Za otnoshenieto sashto ne sam saglasen,ili pone na nashite rakovoditeli.Napalno normalno e kogato edin chovek e nad tebe v ierarhiqta na dadena mestorabota da dava zapovedi i nastavleniq kak trqbva da si varshi6 zadaljeniqta...Istinata.e che golqma chast ot nas balgarite sa sviknali da vzemat pari na edva li ne dokato sedi,i kogato otide da raboti nqkade kadeto ima opredeleni iziskvaniq i rabota koito trqbva da se spazvat ni se vijda v poveche i zapochvame da mrankame i da tarsim prichinite za nashiq marzel v drugite...Savetvam bivshata kolejka da si otite nqkade prodavachka v magazin za drehi,da si sedi po cql den,i da pushi cigara sled cigara dokato obsajda klikite v malkiq grad,sas prodavachkata ot sasedniq magazin...Kaufland e germanska veriga,a kakto znaem nemcite darjat na reda i disciplinata,az lichno sam rabotil i v USA,tam sashto se chisti do nesvqst,sashto rabotish izvanredno,vqrno za mnogo,mnogo poveche pari,no v kraina smetka koi ni e vinoven,che sme se rodili v inache krasivata kato priroda,no bedna,malka BULGARIA...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ne sam saglasna,pri vas moje da e taka,no v pove4eto slu4ei se nazna4avat hora ,koito sa palni kompleksari(Govorq za upravata)i se otnasqt s horata,kato bokluci.Ne mislq 4e tova e na4ina!

      Изтриване
  24. i pri men be6e taka ne mojah da izdarja pove4e ot 1 i polovina
    tova be6a ADA .TOVASA GOVETA S MALKO POVE4E VLAST te ne sa rakovoditeli...

    ОтговорИзтриване
  25. "...чистим в несвяст, зареждаме стока, сменяме етикети, цени, плакати ..."
    Аууууууууу!!! Не думай!!!! Чистите?! Сменяте етикети?!?! Бахти гадните капиталисти!!! Как жестоко ви експлоатират!!! Че те не знаят ли, че като наемат някоя да работи в магазин, не трябва да я карат да сменя никакви етикети, ами трябва да я оставят, по цял ден да си бърка в носа и да върти лафче с колежките?! Според мен, като клиент, даже малко ви тормозят! Случвало ми се е неведнъж - изправям се аз пред щанда, а някаква си повлекана се мотае напред-назад и се прави, че не ме забелязва.... Е, докато сте такива "работнички", така ще ви юркат шефовете! Даже повече трябва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и на мен ми се е случвало и то точно на "свежата" витрина; на антидепресанти била - кога пък за един месец отиде на психиатър, че пък и антидепресанти й изписаха?

      Изтриване
    2. Мислех да не вземам отношение, макар че съм работила там 8 месеца от самото отвяряне и беше меко казано нечовешко, но след нелепия ти коментар не издържах! Да, чисти се и се подрежда до несвяст, особено след мърльовци като теб е наложително. Като мине някое дебилно и разглезено животно, напипа цялата витрина с мазните си пръсти, сложи пликовете с кайма, бутчета, фъстъци, сладолед между рафтовете с тетрадки, инструменти, детски играчки, понеже видиш ли, търтеят е преценил, че не му се връща няколко крачки назад (току-виж изразходи малко енергия и заслабне някой грам), чистенето и подреждането се удължава! Ние преди откриването и след това работехме по 13-14 часа, след това постепенно намаля... до 9-10 часа, аз при моите 175 см тежах 47 кила, зимата в най-големите виелици в 1 през нощта такситата отказваха да ни вземат, нощем сме се прибирали и пеша, а даже имахме и щастието да ни нападнат и понатупат. Аз винаги съм оставала с минимум час отгоре, а накрая се оказа, че съм на минус. На моята витрина работехме по 1 на смяна, често почивките и ходенето до тоалетна бяха само мираж. И това е само една много малка част от кошмара. Но хайде да не обяснявам на някой, който явно не знае как се изкарват пари с истински труд и някой върши мръсната работа покрай него, а той щрака с пръсти и лапа парички на готово...

      Изтриване
    3. Мислех да не вземам отношение, макар че съм работила там 8 месеца от самото отвяряне и беше меко казано нечовешко, но след нелепия ти коментар не издържах! Да, чисти се и се подрежда до несвяст, особено след мърльовци като теб е наложително. Като мине някое дебилно и разглезено животно, напипа цялата витрина с мазните си пръсти, сложи пликовете с кайма, бутчета, фъстъци, сладолед между рафтовете с тетрадки, инструменти, детски играчки, понеже видиш ли, търтеят е преценил, че не му се връща няколко крачки назад (току-виж изразходи малко енергия и заслабне някой грам), чистенето и подреждането се удължава! Ние преди откриването и след това работехме по 13-14 часа, след това постепенно намаля... до 9-10 часа, аз при моите 175 см тежах 47 кила, зимата в най-големите виелици в 1 през нощта такситата отказваха да ни вземат, нощем сме се прибирали и пеша, а даже имахме и щастието да ни нападнат и понатупат. Аз винаги съм оставала с минимум час отгоре, а накрая се оказа, че съм на минус. На моята витрина работехме по 1 на смяна, често почивките и ходенето до тоалетна бяха само мираж. И това е само една много малка част от кошмара. Но хайде да не обяснявам на някой, който явно не знае как се изкарват пари с истински труд и някой върши мръсната работа покрай него, а той щрака с пръсти и лапа парички на готово...

      Изтриване
  26. cqlata istina e 4e v BG nikoy ne e sviknal da ba4ka

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. absoluitno vqrno!vkluichitelno i nachalnicite!A tq ribata se vmirisva otkam glavata....

      Изтриване
  27. ami neznam kak e v balgariq no navsqkade po sveta se raboti taka po 15 4asa na den bez pravo na toaletna zrana ili voda ako iskame balgariq da se opravi netrqbva da se oplakvame tolkova

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 15 часа без тоалетна и пиене на вода .!. Те такива приказки водят до дървена конструкция със сатър

      Изтриване
    2. Каквоо??? И в кои държави работят по 15 часа без право на вода и тоалетна, ако смея да попитам? Що за простотия? За сравнение. В Испания в големите вериги се работи с нормално часово време. Ако не успеят да изчистят вечерта, се чисти рано сутринта. Виждала съм машини за чистене и след обяд. Има колегиалност и добро отношение, съответно и парите са много добри! Не пишете коментари ей така, ако обичате!

      Изтриване
    3. Дано прочетеш отговорите ,постът е стар !!!
      Друже ти си с чугунена глава -------- Няма спор !!!
      Как так компетентно се изказа за света ????
      Мисля ,че даже на картинка не гледаш света !!!ИЛИ си работил само в третият свят-свят на роби ????
      ИЛИ СИ ЕДИН ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ- КОИТО ДАВАТ ТАКАВА РАБОТА -НЕЦИВИЛИЗОВАНА!!!!!!!!!!!!

      Изтриване
  28. Някои да го преведе това и да го прати до шибаните шваби

    ОтговорИзтриване
  29. Текста от публикацията на госпожата недоволна от условията на труд в Кауфланд, е от миналата година.Още от 2013г.,регламентираните почивки на служителите във веригата са една от 30мин. и още две по 15мин.Защо стара информация бива представяна като актуална към днешна дата.Аз съм служителка в Кауфланд и смело заявявам,че твърденията на госпожата са силно преувеличени.На нея и е било толкова трудно според мен,защото има проблем със самодисциплината.Немислите ли,че където и да се започне работа,се иска човек да работи.И ако на някой,някъде не му харесва,свободен е да напусне.Опитвате се да правите антиреклама,безсмислено е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. само да ви кажа информацията и към днешна дата е същата това че по документ ти имаш тази почивка не значи че я ползваш и не може да се скъсваш от работа за 450лв. чисто уж за 8 часа а ти да седиш минимум 9ч. да ти се казва че никой не те е карал да стоиш и когато си напишеш часовете в графа плюсови часове и след това си вземеш фиша да няма нищо а някой друг да ти е взел извънредният труд защото е написан на него а не на теб само поради една простичка причина че е приятел с шефа

      Изтриване
    2. Rabotq ot 3 meseca v kaufland ve4e, moga da kaja che vsi4ko ot napisanoto e vqrno. Slujitel sum na vitrina, napravo e ad, 80% ot sluhaite si trugvash sled 10 chasov rabot den, ne e da kajesh che si seda na guza ili nishto ne pravq, rabotish minuta za minuta se edno sveta shte svurshva(pone vremeto minava po burzo taka). Makar i klientite da sa mi 1/5 ot samata rabota me izmorqvat nai-mnogo, to ne sa skandali ot tipa na koi e nared ili puk che kolegata mi e otzad i reje kolbasi a klientite se nervirat che ne obslujva i maloumnicite nemogat da se dosetat, che ako spre da reje nqma da ima kakvo da si kupat...

      Napravo sled kato publikuvam tova se opravqm, izlizam i si davam predizvestieto.

      Изтриване
  30. Dobre de, po teya plantacii sindikati nyama li? Ami, ako ne e vwzmojno s golemite sindikati da se provejdat akcii, to moje s pomosht i swveti ot Avtonomniya Rabotnicheski Sindikat neshto da se organizira, no may dori i te ne se mnogo nayasno kak se organizira sekciya v konkretni usloviya i neblagopriyatna sreda i vaobshte may pochti niky nyama ideya v nashi dni swshto kak se organizira sindikalna akciya ili kampaniya. Kato chovek e reshil, che ne moje da se twrpi na dadeno myasto, vmesto da se twrsi sobstveno spasenie ya ima i tazi vwzmojnost predi tova i dori i da ne ti puk za rabotata, tova e vajno da se napravi, swshto i zaradi kolegite, a i zaradi drugi hora v stranata, za da moje rabotnikwt da ne e bezzashtiten i izoliran, a i srochno da se ustanovyat dostoyni usloviya za rabota i jivot na vsichki, zaedno s ili vwpreki rabotodatelite. Podobni nachinaniya moje i ima smiswl da se vodyat i opirayki se na klasicheskite sindikati, koito ne sa nepremenno zastinali strukturi, a biha mogli da bwdat zadvijvani i transformirani otkwm bazata, demokratichno, a ne predstavitelno i s preki akcii i klasovo organizirane za zashtita i emancipaciya na rabotnicite. Eto adresa na ARS vse pak: http://arsindikat.org/

    ОтговорИзтриване
  31. аз искам да сваля една касиерка в Кауфланд.ако напиша на една картичка че я харесвам-и да я поканя на среща сигурно нищо няма да стане .но поне ще пробвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ако не стане си направи една злобарка и готово.

      Изтриване
  32. До уважаемата работничка. Публикувам като анонимен поради липса на профил. Аз съм офицер от ВВС , началник на поделение в Н-ско поделение на територията на РБ.

    Искам да ви кажа , че единствено в МО , все още има свободни места за кадрови войници и само тук стриктно се прилагат законите по обществено осигуряване , своевременно заплащане и т.н

    Един пример- кадрови войник 1-ва година----- 160 ч. сумарно работно време за месеца в т.ч. 2 бр. наряди , получава 843лв . ЧИСТО. Става въпрос за близкадлъжност до вашата в кауфланд- АРТЕЛЧИК

    ОтговорИзтриване
  33. Ама вие какво очаквате?! Хората, които работят във вериги магазини са недобре образовани, на тях се пада най-тежката работа. А това, че примерно имаш диплома за завършила 'вишу' ама бъкел не отбираш от специалността, дето си завършил пак те прави кандидат за МакДоналдс или някоя верига магазини. Та какъв е проблемът не разбирам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Проблем има и то голям. Въпреки, че съм със степен магистър по търговия, ми казаха, че не могат да ме назначат на ръководна длъжност, независимо, че имам опит в сферата. Трябвало задължително да мина през позицията продавач-консултант. Те не дават шанс да се развиваш според образованието си, на тях им трябват хамали!

      Изтриване
    2. И какво ти пречи да минеш през позицията бе, нали си виШист, ще ги разбиеш с твоята диплома, ще бъдеш за пример на всички и след една седмица ще те назначат на ръководна позиция. Вероятно са те отрязали любезно щото са видели, че ти е празна кратуната или комплексите са ти рекалено големи да се държиш като човек.

      Изтриване
  34. Мили хора докато си пишете по форумите все така ще е.С две думи кучето си лае а кервана си върви.За да промените нещо просто се организирайте и направете я митинг я стачка,както са го правили през 30-те години в Америка.Не е зле да се помисли и за самостоятелен синдикат специализиран само за защита от въпросните ВЕРИГИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. това найстина е добра идея защото веригите хр магазини са си купили държавата заедно с оправниците и институциите!

      Изтриване
  35. В Кауфланд Враца работата на служителите е кошмарна. Началниците непрекъснато ги унижават,обиждат ги,не им разрешават да си ползват почивките,не им позволяват да отидат до тоалетната.Когато някой служител се разболее,те го карат да си даде молбата за напускане, вместо болничният лист. По всички тези показатели се откроява пред останалите господин Петко Петков. Този човек непрекъснато крещи,обижда и си позволява истинско нечовешко отношение към служителите си. Чудя се това ли е олицетворението на магазините Кауфланд за Северозападна България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,това наистина е вярно. Когато работих в Кауфланд в град Враца,веднъж се разболях сериозно и отидох да си занеса болничния документ в Кауфланд и тогава господин Петко Петков ме видя и ме накара да си подам молбата за напускане. Питам се така позволено ли е да се прави.

      Изтриване
  36. Аз не съм работила в Кауфланд, имам приятелка там. Вечно е уморена, изглежда все едно ще заспи права, само работи и няма време за себе си, не излиза, защото ги задържат по 2 часа след края на работното време. Питала съм я защо търпи, тя сама незнае, само казва че заплатата я устройва. Несмее нито една дума да каже нито да се оплаче, тя също отслабна и нямат поне 10 мин да се нахранят.. Но си мълчи, аз няма да мога да го изтърпя.

    ОтговорИзтриване
  37. Всички искат да са директори в БГ.

    ОтговорИзтриване
  38. Хайде стига вече мързеливи и безотговорни хора са търсили гласност в интернет!Стегнете се,лесно няма!

    ОтговорИзтриване
  39. Хайде стига вече мързеливи и безотговорни хора са търсили гласност в интернет!Стегнете се,лесно няма!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ало маймуните!!!!!Стига дрънка глупости като не знаеш за какво става дума.То не е лесно и такива идиоти като теб да се траят,ама как да го направи човек че да нямате достъп до мрежата и да си леете простотията.

      Изтриване
  40. Така е в България. Липсата на достатъчно професионални кадри,организация и добро отношение към клиента и работника,лоши условия за работа.Всичкотова довежда до ниска продуктивност.

    ОтговорИзтриване
  41. И аз работих в Кауфланд но 8 мес. издържах понеже сама си гледам детето и съм на квартира.Нямах избор.Жената е права.Там си един роб без права.НЕ РАБОТЕТЕ В КАУФЛАНД!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не работете и в Билла.Жена ми работи там, на топла точка,до като се обърне да измие една тавичка, и се е натрупал народ...Пускат ги на смяна по една, а клиентите ги фуга

      Ругаят

      Изтриване
  42. Aз рaботaх в чaстнa клиникa кaто мед сестрa и нaпуснaх,кaкто и мойте колежки.След рaботa припaднaхме физически и психически обезсилени.Кaмери,не можеш дa седнеш дa почивaш,..не хирургия,a лудницa.Глaвнa сестрa,стaрши сестри сa добре,и получaвaт хубови пaри...)) a зa другире е aд.Болницa е по aмерикaнски проект.Колежките говорихa,че никогa близки човек нямa дa зaкaрaт в този болницa.Чуждестрaннa или чaзтнa не ознaчaвa кaчественнa.След много години рaботa в медицине,aз твърдя,че държaвните болници с много по кaчественa медицинa.Тaкa е и в хипермaркетите,който ни тровят с ГМО и химикaти.Рaковите зaболевaнии дрaстично се увеличи. Купувaйте от бг.пройзводител.Лекувaитез в държaвните болници.И още-мaя зa хляб преьизвиквa рaк.!!

    ОтговорИзтриване
  43. Уважаема Авторка на статията. Какво си мислите? Така е навсякъде. няма значение дали е магазин верига офис или каквото желаете.Щом сте работник а вие явно сте такава не очаквайте друго отношение никъде и от никого. Свиквайте иначе един хубав ден няма да има кой да ви храни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е по тъпо изказване няма на къде.Ами когато свършат работниците ти какво ще ядеш бе глупак или света се крепи на началниците.Малоумна работа.

      Изтриване
  44. Поредната статия с никакъв смисъл, иначе писали, писали веднага да констатираме колко е лошо и трудно. Госпожа, като ви карат да работите извънредно информирате се и сигнализирате на конкретните органи( и нищо да не стане вие сте изпълнили дълга си като гражданин) Когато шефът те навиква и нахоква а вие сте сигурна, че сте си свършили всичко се обяснява с нормален тон, че не заслужаваш и няма да търпиш такова отношение. И да много вероятно е да ви уволнят, вие нали много работите и правите всичко съвестен и старателен човек, такива почти не се срещат в България за длъжността продавач консултант, ще си намерите работа веднага, просто този път от самото начало ако почнат да ви хокат обяснете, че това не ви е приятно и не смятате, че го заслужавате ако пък сте сгрешили нещо, извинете се и обяснете, че за в бъдеще ще се стараете да не се повтаря и, че все пак хокане не е необходимо. Общо взето братя българи с извинение, не бъдете путки, ама не само да си защитавате правата ами и да бачкате и да правите каквото сте се разбрали в началото. Управлявам хора от няколко години и съм се нагледал на мързел, ама това млад човек да го мързи да си мръдне гъза грозна работа, иначе на интервю всички всичко ще правят, или почти а после на практика много малко си изпълняват обещанието. Това е работа и за да си вземем заплатите всички трябва да си вършим задълженията, не сме на гости не сме у приятели, не правим услуги, така си изкарваме прехраната. Напоследък се сблъсквам с 2 вида хора, едните викат- няма работа, другите- няма хора за работа, може ли да ми обясните как се случва това? За хората жалващи се в коментарите да кажа, ако разсъждавате- Гошо си намери супер работа по цял ден нищо не прави и зема 1000 лв. гледай го пък аз... Разберете няма нищо лошо и страшно не сте прецакани когато се движите, създавате, комуникирате и помагате на други хора, всъщност е необходимо за да се чувстваме добре, пълноценни(поне при мен) А и четох коментар- тъй било навсякъде всичко се следяло като в казарма, пич като имаш 15 мин почивка връщаш ли се по-рано ако не, защо да се връщаш по-късно? И само служителите ли са ощетени, а когато това се случва на фирмата майната им те имат пари, то заради това разсъждение цялата държава е на такъв хал. Не защитавам в никакъв случай Кауфланд, но статията е жалка, чак не реалистично писана вероятно с други цели, както и да е. Стига сте ревали и оплаквали дръжте се достойно и вземете живота си в ръце! Били сме един от най-достойните народи а сега сме мърша, не заради политиците, не заради лошите шефове, чуждите корпорации и всичката останала помия а защото сме с изкривено мислене, мързеливи, крадливи, с две думи да сме тарикати, така ни възпитаваше прехода. Е вече сме на достатъчна възраст за да правим сами изборите в живота си. А вие какво ще направите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. така ни възпитаваше прехода. ,a komunizma gi nauchi da ne rabotqt!saglasen sam che ot velik narod e ostanalo veliki promiti mozaci!majete izbivat kompleksi s koli i piene ,a jenite ne rajdat deca a kisnat po kafeta i friziorski saloni s mechti za karieri i pochivki s shefa na bahamite

      Изтриване
  45. Жалкото е там че не е само Кауфланд а са всички големи вериги хипермаркети като Пени Мени Фантазии Лайфове и така нататък - навсякъде е еднакво гнусно и аз бях част от тази система - за моя радост за кратко ... но докато има селяндури от село Левуново и Бусманци - на тях винаги ще има кой да им работи - факт Така че свиквайте - ТОВА Е БГ - НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ! (y)


    ОтговорИзтриване
  46. AЗ БЯХ една тях излъганите измамена една като теб майка на две деца.Напуснах си работата като работех в друга голяма верига с шест годишен трудов стаж и отидох в Кауфланд .Говоря за магазина в гр. БЛАГОЕВГРАД г-н МИТЕВ с неговите думи не се работи извънредно висока заплата след година още повисока.Но уви тава което разказва г-та е самата истина неможеш да отидеш на таолетна аз почивах само 10 мин и то защото чаках да ми излезнат етикетите за намаленията .Работех като вол и когато ми писна си тръгнах в 15часа а съм дошла в пет сутринта.И г-н МИТЕВ МЕ освободи от работа като ме остави на улицата така ми провали моята кариера да се лутам от тук до тук в търсене на работа.ДА но господ да го накаже той е нашия съдник.Не знаете нищо след не сте били там това трябва да се види.На колежките които са там от 8 год. краката им са сини от напуканите вени.Призовавам никой да не пазарува в тази верига.

    ОтговорИзтриване
  47. Горката тя,ами то в Кауфланд никой никого не държи на сила.То германците искат работа,не искат подпиране!Съветвам те да отидеш в БГ верига да видиш за какво става въпрос и да видиш има ли нощен труд и двойни надници пък тогава оплювай немският начин на работа,ама то българина е свикнал да мрънка,че му е много работата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти наред ли си с главата ,работил ли си в германия .В германия съм почти една година виждам как работят с такова работно време може и до 70г. да работиш

      Изтриване
  48. Горката тя,ами то в Кауфланд никой никого не държи на сила.То германците искат работа,не искат подпиране!Съветвам те да отидеш в БГ верига да видиш за какво става въпрос и да видиш има ли нощен труд и двойни надници пък тогава оплювай немският начин на работа,ама то българина е свикнал да мрънка,че му е много работата.

    ОтговорИзтриване
  49. Здравейте и от мен.
    Докато четях публикацията Ви,сякаш намерих себе си,но в сегашната си работа,тук в Лондон.
    Работя във верига магазини за хранителни стоки -"ALDI",със седалище в Германия.
    Нямам какво друго да кажа,освен да не си мълчите и да не позволявате да потъпкват авторитета и достойнството Ви.
    Далечни поздрави.
    М.Г ;)

    ОтговорИзтриване
  50. Много хубаво, че говорите за лошите условия, при които работите в кауфланд или в която и да е друга верига. Но като хора, които са били вътре в нещата, ние, потребителите искаме да изнесете и истината за качеството на стоките. Кажете ни за това, как ни удрят в кантара. Лично съм установила, как ни продават стаката като нетна, а е претеглена с опаковката. При цена на арибата 10 лева, тарелката и цялата опаковка е 80 грама, което е 0.80 лева от всяка една опаковка. А кажете ни за останалите стоки!

    ОтговорИзтриване
  51. А ако знаете какво е в Лукойл! По-лошо и от Кауфланд!

    ОтговорИзтриване
  52. Олеле да не подхващаме темата Лукойл-България!!! Който е решил да започне работа във въпросната фирма,трябва много преди това да помисли по въпроса!!! Лукойл не е това което беше! Заплатите малки на фона на изискванията,глоби за каквото се сетиш и изнервени клиенти колкото щеш,които според шефовете винаги имат право?! Който не е работил там не може да си представи за какво става въпрос!!! Аз специално мога да исказвам мнение за бензиностанциите в София,но предполагам това е политика на фирмата в цяла България!!! При нас си имаме един регионанален "мениджър" Росен Димитров. Това е един недоказал се български филолог от Шумен,който при мисълта че може да се върне на село му призлява.Та този не пропуска възможност да глоби някой,стига да е угоден на прекия си началник "комплексар" от Велико Търново Рашо Рашев.Рашо Рашев допреди 4-5 години не беше лош човек,но за огромно негово и наше съжаление красивата му жена сръбкиня си хвана любовник и го отсвири! От тогава Рашо се промени негативно. Дори съм чувал от колеги,че е започнал да си иска от по-засуканите управителки,и която не отговори на любовните му желания следват наказания,дори писане на молби за напускане по "взаимно съгласие".На всичко отгоре Рашо е заклет комарджия,и нали се сещате какво се случва на следващия ден когато губи в казиното?!По принцип всичко в Лукойл се решава с писане на докладни,обяснения и на финала напускане по "взаимно съгласие"?! Получава се нещо средно между детска градина,начално училище и казарма! Никога не забравяйте че Лукойл е комунистическа фирма и в нея се работи както в завод преди 10 ноември 1989г.т.е. ако имаш гръб си пей сърце,в противен случай здраво ти дупе!!! Трябва да знаете че Лукойл никога няма да застане на ваша страна без значение прав ли сте или не! Това където го тръбят навсякъде,че служителите са им първа грижа е пълна измама.Първа грижа са служителите които работят на Тодор Александров №42,а тези по бензиностанциите последна,независимо от това,че тези хора им изкарват парите!!! С две думи Голяма фирма кофти положение.Мисля да спра до тук,въпреки че още много може да се пише за тях!!! Внимавайте къде ще работите!!!

    ОтговорИзтриване
  53. Abe kukuv vi6 menidjmunt I tam sa su6ite utrepki kvo kato sa 4ujdenci trqbva da nakarame instituciite da rabotqt I za vsqko ne6o jalba globa jalba globa da vidat zor svinete

    ОтговорИзтриване
  54. Аз също работех 1г и половина в Кауфланд, но не бих казала, че съм търпяла подобно отношение! Работех също в малък провинциален град, но отношението и самата работа бяха удоволствие за мен! Напуснах по лични причини, но определено съм доволна от работата и отношението там... Имам прекрасни спомени от там. Няма да запомня Кауфланд с лошо, дори напротив!

    ОтговорИзтриване
  55. Аз също работех 1г и половина в Кауфланд, но не бих казала, че съм търпяла подобно отношение! Работех също в малък провинциален град, но отношението и самата работа бяха удоволствие за мен! Напуснах по лични причини, но определено съм доволна от работата и отношението там... Имам прекрасни спомени от там. Няма да запомня Кауфланд с лошо, дори напротив!

    ОтговорИзтриване
  56. Пламена Колева16 януари 2016 г. в 16:46

    Карам си 3-тата година в Кауфланд.... чета и чета и се ядосвам ...60% от колегите, които АЗ заварих там...все още са си там! Има работа -да! Има много работа -да! Но истината е че трябва да ти идва от вътре да работиш дадена работа. Няма ли желание, еми няма как да се случат нещата. Ние сме си едно голямо семейство тука и не преувеличавам. При нас има уважение...има колегиалност... има усмивки и смехове има и работа. Помагаме си когато някой закъса. Разчитаме един на друг. А колкото до отношението на моите работодатели, евала... няма други като тях! Тези над мен запретват ръкави и ти помагат! Нямам ама никакво намерение да напусна този магазин. Акъл не искам да давам на никого, но аадски много се засегнах от някои друг коментар от рода на "село" че тук работят неграмотни и какво ли още не. Ако си мислите че на мен не ми е правена забележка или не е имало някакъв коментар... напротив имало е, но съм си вземала поука, уча се от тях и не съм ги повтаряла. Има си и нерви има си ядове, но нека поне един от вас да ми назове едно работно място на което да не е стиснал заби и присвил очи? След като не ти харесва работата тук.... Извинете вратите се отварят и сами има както за "Вход" така и за "Изход" Винаги ще се намери някой недоволен който да разлае кучетата и тооо като тръгне един всеки ще намери някакъв дефект или недостатък. Хората са казали:"За да ядеш, трябва да работиш!" И понеже Кауфлад е всякакъв но не добър... за това И ДНЕС беше пълно, още една Коледа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. евалата бачкатор ,само дето си роб а не работник щото не знаеш колко ощетява държавата тази твоя верига както и останалите монополи в България ,милиарди лв откраднати от ддс се изпаряват в чужбина за да може немеца да взима 2000евро пенсия а ти едва ли ще я дочакаш твойта от 170лв като бачкаш като магаре в елитната немска верига !!!Сега зацепва ли ти поробения мозък или тези неща са далече от главата ти!Писнало ми е от овце като теб и понякога ми се иска да ви съжалявам защото сте ми сънаронци но всичко си го заслужавате защото вече имате робска психика не способна да се огледа в средата която ви заобикаля и да си направите една равносметка!

      Изтриване
  57. след вас ще дойде следващия балък и така ще си продължи всичко, нищо няма да се промени

    ОтговорИзтриване
  58. За съжаление в България на много места е така. Аз преживях нещо подобно в едно "елитно" училище - общо-взето, тормоз, обиди и унижения плюс колеги, които не само, че 99% не роптаят срещу истинските виновници, ами си го изкарват на по-младите (по-новите) чрез постоянни критики как не ставаш за нищо, клюки, сплетни, интриги, подслушвания на разговори, доносничене. Абе, изобщо... И на мен са ми правили забележка, че закусвам или съм отишла до тоалетна по време на междучасието. И аз бях постоянно на лекарства, докато работех там. Като се осъзнах и видях, че останалите нямат намерения да предприемат нищо, напуснах и ги оставих да си трошат главата. Все пак бях на 20 и нещо, имах възможности, а здравето не съм си го намерила на улицата, за да им го подаря. Достойнството също.

    ОтговорИзтриване
  59. ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ И С НЕПОКРИТО САМОЧУВСТВИЕ . БИЛА СЪМ РАБОТОДАТЕЛ И ЗНАМ КАКВО ПРАВЕХА РАБОТНИЦИТЕ И КАК ЕЖЕДНЕВНО МИ КЪСАХА НЕРВИТЕ А НЕ ВЪРШЕХА РАБОТАТА ЗА ,КОЯТО ГИ БЯХ НАЕЛА И КОГАТО БИВАХА УВИКАНИ РАЗПРАВЯХА СЪЩОТО НА ЛЯВО И НАДЯСНО ,КОЛКО МНОГО РАБОТЕЛИ А АЗ КОЛКО СЪМ ЛОША. ЗА ТОВА НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ТРЯБВА ДА ВИКА . АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА СЛУЖИТЕЛЯ ВЪНКА И ТОВА Е . ОТ ВИКОВЕ И КРЯСЪЦИ НЯМА СМИСЪЛ . АМА ЩОМ Е ИМАЛО ТАКИВА ЗНАЧИ Е ИМАЛО И ПРИЧИНА, МЕЖДУ ДРУГОТО ДЪЩЕРЯ МИ РАБОТИ ТАМ ОТ ТРИ ГОДИНИ И НЕ СЕ ОПЛАКВА . НИКОЙ НЕ И КРЕЩИ ИЛИ ОБИЖДА/ ТОВА Е.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами като не Ви харесват българите, наемете си гърци, испанци, поляци, германци, какъв Ви е проблемът? А може и новите пришълци да наемете, нали затова ги канят кратуняка и сталинка - да оправяли демографията. Ама първо си купете железни гащи с катинар.

      Изтриване
    2. Г-жо Работодател,
      Ние, потребителите на този сайт, не сме Ваши работници.
      Не викайте срещу нас, т.е. пишете с малки букви.

      Изтриване
  60. То да е само там с мед да го намажеш, в повечето големи вериги е пълна мизерия,ама хората като нямат избор опъват каиша за жълти стотинки.

    ОтговорИзтриване
  61. Пак някой друг ни е виновен - този път германците.
    Преките й ръководители не са били германци, тези за който говори, че са я навиквали и нарушавали правата й. Аз съм работил във Фантастико (българска верига), там беше същото, просто защото работих с българи. Даже ни караха да лъжем с грамажа. Сега работя в Германия и съм щастлив и уважавам германците както и те мен!

    "Такава голяма верига хипермаркети, и вместо да държат на имиджа и на името си, да се отнасят с нужното уважение и внимание към служителите си, те правят точно обратното. Язък за тях и за името Кауфланд в Германия!"

    ОтговорИзтриване
  62. Автомат където е минал всочко е оправил

    ОтговорИзтриване
  63. ne e li malko prekaleno revaneto rabotata si e rabota i trybva da se svyrshi zapovyadayte da rabotite v germaniya togava da vidite na kakvo se vika rabota ,rabotata v kaufland shte vi se stori pochivka na maldivite mazelivo pleme sme nie balgarite i tova e

    ОтговорИзтриване
  64. Че е така...така е, но стига сте писали тук...! Тук няма кой да ви чуе... тук сме в България ! Пишете директно на германците... Нека почнат да падат глави... от високо! До кога ще ги търпим тия... нащите - големите началници. Нека те го отнесат... Действайте... немците са хора...и като поне 10 поста от горните "цъфнат" при тях...на тяхната страница...в отдел Човешки ресурси...ще видите резултата... Нека пробваме...след това да обричаме децата и семействата си на глад ... Не на тиранията и робството на работното ни място !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. е го тъпака до немците трябвало да пишеме ха ха ,немците ги боли уя за некви утрепки от 3-ти я свят важното е че кауфлан в България генерира повече приходи от колкото 10 такива в германия защото народа не яде боклуците катотук а си копува био храни , по добре пиши на Арменския поп виш тоя по вероятно да ти свърши работа,стига търсехте някой спасител като бездомни кучета с жални очички а давайте да се организираме и да пометеме всякаква утайка от управляващи и монополи дошли като завоеватели и поробили българския народ !

      Изтриване
  65. навсякъде е така,в Ей и Ес,това е новия американски тец, също какъв е сбръч,няма почивка,няма сядане, и знаете ли кой е виновен-българските началници ,дали са им хубави заплати и американците нищо не знаят за това,пълно поробване,на кого да се оплачеш,Българино грабвай оръжията

    ОтговорИзтриване
  66. Защо статията е с призив към управляващите, ей това не мога да разбера... Те най-малко на теб биха помогнали... всичко е въпрос на мениджмънт и политика на магазина... Не знам кой какво печели толкова много, когато хората се огъват... Естествено си има такива и дето само мрънкат, но именно мениджърът или управителят е този, който трябва да прецени... безпристрастно, не от приказките на този и онзи и предубеждения... За жалост Българина е светлинни години назад от това...

    ОтговорИзтриване
  67. Хора това не от веригата от самите българи, още повече за управители се слагат неграмотни, амбициозни селянчета, които задоволяват болните си амбиции и некадърност с тормоз над персонала. Почивката си е почивка и ти се полага. Работила съм управител и винаги съм държала на това, но и персонала да работи съвестно. Сега в чужбина пак си патя от тъпите натегачи българи, които са навити газа си да дадат за жълти стотинки. Имам и една кучка, която не почива и ни го вкарва на всички. Та хора пазете се от неграмотници, които те ръководят и управляват и бъдете едини, а не всеки да дебне другия и да го докладва.

    ОтговорИзтриване
  68. Кучетата си лаят, кервана си върви!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  69. Хайде жени, къде сте? Нали искахте да отслабвате? Работа му е майката, не био храни, масажи и мързел!

    ОтговорИзтриване
  70. Извинявам се но тук половината дават акъл да се напуска да се бяга!И какво като някой избяга?На негово място идва следващия бачкатор-то и без това в България е пълно с необразовани,гладни женички,които на драго сърце ще заемат мястото!!!Не се заблуждавайте други мерки трябват тук!Всички българи да станем като един и да покажем,че сме народ,а не една пасмина!!!Бог да пази България!!!

    ОтговорИзтриване
  71. Работя за българи и за огромно съжаление и при нас е така. И аз ходя с успокоителни и антидепресанти на работа заради злобните ми и лицемерни колеги, които гледат само как да ме натопят пред шефа. Няма отърваване от
    зависливите и жалки душици в нашата страна. Шефовете не ги интересува колектива, а да им се пълни джоба че има джипове и къщи за купуване пък и околосветски обиколки планувани.

    ОтговорИзтриване
  72. Г-н Петко Петков какво ще кажете за Кауфланд- Видин?
    Комбинация на ваши ръководни служители и техни роднини за НЕМАРКИРАНЕ на стока на касата ???????????????????
    Интересно е какво ще се случи със същите служители.
    Или да информираме: http://www.kaufland.de/Home/04_Kundenservice/001_Kontakt/index.jsp

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Господин Петко Петков,понеже се прави на много честен и почтен в Кауфланд Враца,затова нека да го информираме,че вчера в магазин Билла в град Враца,неговата близка роднина Надежда беше хваната от охраната да краде продукти от магазина. Тя работи на пекарната в Кауфланд Враца.

      Изтриване
    2. Браво!!!!!!!!!!!
      Охраната е страхотна

      Изтриване
    3. Недеждата умира последна! Ауууу Л....а кво стана?

      Изтриване
  73. Тук ме се струва че всички, колкото и да сте "добри" и "съвестни" изпълняващи стриктно задълженията си служители, сте някакви безработни лигняри...срамна работа няма. Има тежка работа, има трудна работа...ама като ви мързи, стойте си вкъщи и чакайте да ви поканят на интервю за изпълнителни директори

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво нека работят маймуните, за да станат хора. А за директори има кадърни. Каквото почукало, такова отговорило!!!

      Изтриване
  74. А леле майко, КАУФЛАНД Видин, направо трагедия кой ли ще е на последно събрание?????? Началниците сте в шах. Тази игра не ви е ясна май!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  75. Ела в Бачково в ресторант ,,Рибката ,,

    ОтговорИзтриване
  76. За всички ще дойде Видовден

    ОтговорИзтриване
  77. Достоверн източник сподели, че Кауфланд Видин ще има нов началник с инициали Л.А. честито на печелившите!!!

    ОтговорИзтриване
  78. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  79. ИСТИНА Е ! 2016година !

    ОтговорИзтриване
  80. Бърз кредит оферта.
    Имам капитал, който ще се използва по-специално за краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5000 евро за 1000000 евро за всеки сериозен човек, които искат този заем заеми. 4 % интерес година според готови сумата, тъй като специфичните не съм нарушава лихварство акт. Можете да изплати Максим от 3 до 25 години в зависимост от размера на готови. Това е за вас да видите за месечните плащания. Аз питам като разпознаване на ръкописни сертифицирано дълг и също някои документи да предостави. Тук е моят имейл адрес. rosanachevalier56@Gmail.com

    ОтговорИзтриване
  81. Каквито са им «условията на труд», такива са им и «маркетинг шашмите» по рафтовете - https://goo.gl/qRJCwD

    ОтговорИзтриване
  82. анонимник/цел живот/Китайски кецове - с табелка за цената 27,99 лв. На касата - 29,99 лв. Все пак се преборих за двулевката!

    ОтговорИзтриване
  83. Вие какви неща говорите. И аз работя в този магазин и няма такова нещо. Имам чувството че си измисляте и ако е така не ви прави чест.

    ОтговорИзтриване
  84. Здравейте, името ми е Лаура Уудс, минавах през статия и разбрах за човек,, наречен доктор Акабио. Аз съм страдал от раздяла въпроси с различни момчета. Трябваше да се свържа с магьосника. Стив беше на път да ме остави за друга жена. Но останах позитивен и вярвах, че мога да го върна и да го накарам да остане. И ето, д-р Акбабио ми помогна. Стив и аз сме заедно. Д-р Акбабио е такъв хубав човек, той също ми помогна с моите здравословни проблеми. Благодарение на него и благодарение на Бога за подарения му дар. Ако имате някакви проблеми, свържете се с него на този имейл адрес: drakpabioosulalaspells@gmail.com
    Можете да се свържете с д-р Akpabio за следното:
    (1) Ако искате вашия бивш обратно.
    {2} Ако търсите работа.
    (3) Искате да бъдете повишени в офиса си.
    (4) Искате жени / мъже да тичат след теб.
    (5) Ако искате дете.
    (6) Искаш да бъдеш богат.
    (7) искате да получите Магията магии.
    (8) Премахване на болестта от тялото си магии.
    (9) Бизнес заклинание.
    (10) Номерата, спечелени от лотарията.
    (11) Върни обратно загубената любов и много други.
    Можете да се свържете с него чрез електронната му поща: drakpabioosulalaspells@gmail.com или какво му се обади: +234 906 167 0869

    ОтговорИзтриване
  85. Здравейте, името ми е Лаура Уудс, минавах през статия и разбрах за човек, наречен доктор Акабио. Аз съм страдал от раздяла въпроси с различни момчета. Трябваше да се свържа с магьосника. Стив беше на път да ме остави за друга жена. Но останах позитивен и вярвах, че мога да го върна и да го накарам да остане. И ето, д-р Акбабио ми помогна. Стив и аз сме заедно. Д-р Акбабио е такъв хубав човек, той също ми помогна с моите здравословни проблеми. Благодарение на него и благодарение на Бога за подарения му дар. Ако имате някакви проблеми, свържете се с него на този имейл адрес: drakpabioosulalaspells@gmail.com
    Можете да се свържете с д-р Akpabio за следното:
    (1) Ако искате вашия бивш обратно.
    {2} Ако търсите работа.
    (3) Искате да бъдете повишени в офиса си.
    (4) Искате жени / мъже да тичат след теб.
    (5) Ако искате дете.
    (6) Искаш да бъдеш богат.
    (7) искате да получите Магията магии.
    (8) Премахване на болестта от тялото си магии.
    (9) Бизнес заклинание.
    (10) Номерата, спечелени от лотарията.
    (11) Върни обратно загубената любов и много други.
    Можете да се свържете с него чрез електронната му поща: drakpabioosulalaspells@gmail.com или какво му се обади: +234 906 167 0869..

    ОтговорИзтриване
  86. Работих 40 дни в Кауфланд Карлово. Мен от работа не ме е страх. Не съм мързелив!! Но отношението на някои от старите кучета ме караше да се чувствам потиснат и пренапрегнат. Първите 20 дни се чувствах страхотно, работата ми се видя интересна. Но служители с имена Люцканова( пълназ с комплекси) и Милков( абсолютен педераст) , очевидно искаха да ми прегризат гърлото( незнайно защо). Чувствах се неуверен и разколебан, убиваха желанието ми за работа. Шефката Краева и довереният и човек Димитров са добри хора. Но ако не имат едно наум за интригантите и боклуците под тях, ще страдат много. Пожелавам успех на г-жа Краева;))

    ОтговорИзтриване
  87. Здравствуйте
    свяжитесь с нашим банком для получения финансовой помощи.
    процентная ставка 1,9%
    срок кредита 10-40 лет, сделайте правильный выбор.
    мы предоставляем кредит в размере от 600 000,00 руб. до 7 000 000 000,00 руб.
    контактный адрес электронной почты: hassanloanofficer@usa.com

    ОтговорИзтриване

  88. Вы ищете бизнес-кредит, персональный кредит, дом кредита, автомобиль кредит, студенческие кредиты, задолженности консолидации кредитов, необеспеченных кредитов, венчурный капитал, и т.д., контакт: TRADE.funding_firm@usa.com для получения дополнительной информации. Свяжитесь с нами для получения кредита > > Примечание: все ответы должны быть направлены на Trade.funding_firm@usa.com для быстрого реагирования и более подробной информации

    Контакт: trade.funding_firm@usa.com

    ОтговорИзтриване
  89. ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:

    Казвам се Ясна Савич съм от Сърбия, искам да разпространявам добрата работа на великолепно колело, което е истинско и не забавя да помага на хората, името му е д-р Сахеед. Моята история започва по следния начин: През 2007 г. съпруг ме напусна и отидох да бъда с друга жена след 11 години брак, Той ме остави да страдам и аз търсех помощ навсякъде, за да го върна, в същото време търсех свое собствено дете, само за да направя не можах да намеря помощ навсякъде, през 2016 г. срещнах реклама онлайн за д-р Сахед за това как той помага на една жена да обедини семейството си и да я направи и богат, трябва спешно да се свържа с него и да го помоля за помощ , първата ми дума, която ми каза (аз ще се усмихна на лицето ти), бях щастлива, че получих бърз отговор от него, след магията му, която ми каза, че съпругът ми ще дойде при мен, молейки ме да го приема , аз никога не повярвах, но след 24 часа съпругът ми се обади в офиса ми, молейки ме по телефона, за да му простя, бях много щастлив и благодарен на д-р Сахед, никога не съм вярвал, че някога ще бъда отново със съпруга си, но днес сме заедно с помощта на д-р Сахед и преди 3 месеца имах и първото ми бебе с неговата помощ, обещах му, че ще споделя добрата му работа онлайн заради онези хора, които се нуждаят от помощ и заради тези, които са с грешни магии, видях много магии, но д-р Сахед е най-добрият, той има решение на всеки вид проблем, той има мощта да помогне на всеки човек, всичко, което ми каза, е да се уверя, че информирам света за него и затова правя всичко това, за да не позволя на света, че д-р Сахед е решение на всеки проблем, който имате, ако искам да му благодаря за мен или да искам да се свържа за помощ тук са неговия имейл: saheedtempleofsolution@gmail.com и Direct Call Nnumber: +27638836445 и неговия номер Whatsapp: +2349065101630. Свържете се с него и разрешете проблема си.

    ОтговорИзтриване
  90. Как се сдобих с бившия ми съпруг ... Аз съм Сандра багницьор по име. Поздрави на всеки, който чете това свидетелство. Бях отхвърлен от съпруга си след три (3) години брак, само защото друга жена имаше заклинание и той остави мен и детето да страдат. един ден, когато четях в мрежата, видях публикация за това как тази магия на този адрес sharajasid@gmail.com помогна на жена да се върне на съпруга си и му дадох отговор на неговия адрес и той ми каза, че жена имаше заклинание на съпруга ми и ми каза, че ще ми помогне и след 5 дни ще си върна съпруга. аз го повярвах и днес се радвам да ви кажа, че този магьосник има правомощия да върне любовниците. защото аз съм жив свидетел. Благодарение на Dr.Sharaja sid можете да го достигнете чрез
    Контакт -
    Имейл: sharajasid@gmail.com
    Телефон: +2349066376197
    WhatsApp №: +2349066376197

    ОтговорИзтриване
  91. Просто искам да дам бързо съвет на всеки, който има трудности в отношенията си, за да се свърже с д-р Агбазара, защото той е единственият, който е способен да върне счупени взаимоотношения или счупени бракове в срок от 48 часа с неговите духовни сили. Можете да се свържете с д-р Агбазара, като го напишете по електронната си поща на адрес ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ обадете се / WhatsApp на него на +234 810 410 2662, във всяка ситуация на живот, която намирате себе си.

    ОтговорИзтриване
  92. От 8 месеца съм зад витрина свежи храни в Кауфланд в провинцията.Дали,защото сме малък град,дали пък нещата с годините са се променили в ръководството на магазина,но аз откакто работя там не съм имала проблеми с пропуснати полагащи се почивки дори напротив,преките ни ръководители следят всеки служител да си изпочива полагащото му се за деня...И посещенията ми в тоалетната през работно време,не са ставали въпрос. Нито ми се засича време,нито нищо..Съобразявам се разбира се да не излизам,когато има много хора пред витрината,но в момента,в който намалеят отивам и колежка или ръководител ме заместват за няколко минути... Случвало ми се е да оставам след 2 смяна за час най-много няколко пъти /може би 4-5 откакто работя там /,когато се е налагало да се помогне в магазина за зареждане на стоки и изхвърляне на боклуците,но от пролетта тази година се въведе час,в който служителите 2 смяна трябва да са напуснали магазина-22:20ч трябва да сме навън...Трябва бързо да се действа за да се остави всичко в ред на работното място и си е изморително признавам,но не е и невъзможно,когато имаш разбрани ръководители,които също се включват в работата и помагат.Както казах случих на свестни преки ръководители,с които сме в отлични отношения.Единият от непреките ми ръководители,който присъства и на интервюто ми ,когато кандидатствах е страхотен човек.Винаги,когато идва в магазина помага с каквото може.Виждала съм го как сортира и зарежда плодове и зеленчуци..Това би трябвало достатъчно да говори какъв човек е и с какво отношение се отнася към служителите си..Бях наясно какво ще работя още от началото,знаех,че ще е изморително,но заплащането е що годе прилично на фона на останалите единични предложения за работа в града ни и си заслужава.Поне за мен!

    ОтговорИзтриване
  93. МУЗИКА:

    Добър Ден Всеки, Казвам се Анна, аз съм от Румъния, искам светът да знае за великолепна играчка, която да ми помогне с живота ми проблеми, моят съпруг ме остави 21 години след брака, защото семейството му не ме харесва, и той отиде да бъде с друга жена, аз и синът ми страдах повече от 21 години, докато миналия месец, когато видях пост на дама онлайн, говорейки за магьосник, наречен д-р Огъндел, който й помогна с проблемите й, затова трябва да се свържа с този човек след магията, която ми хвърли, той ми каза, че проблемите ми са свършили, само за по-малко от 24 часа съпругът ми, който ме напусна за 21 години, ми се обади, молих му да му простя, а сега живеем щастливо заедно като казах това, защото му казах, че ще споделям онлайн новини за стоки, за да знаят хората и също така ще дойдат при него за помощ. Така че, ако имате някакви проблеми, взаимоотношения или някакъв човешки проблем, свържете се с д-р Огъндел сега и имайте решение, тук са неговите данни за контакт. Whats-App и Viber номер: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  94. Аз съм толкова добър, колкото за този опит Златото ще бъде Кардан, принудени да се възстанови брака Назад след С моите 7 години, че аз вече съм seprated правя separation.my името е Hava от САЩ
    Съпругът ми има развод Сватбата ни всеки Управлявай оттогава и изпрати ме и нашите деца от къщата, тогава Когато имам подарък Със съпруга ми ние сме се радвали, когато използвах Любовта и той ме обича, също има мъже След няколко години По-късно започнах някакви необичайни знаци и Кутии Това е толкова ИМАМЕ по отношение на интегрираната калъфите месец февруари, КОГАТО все не успявал БЕЗ РЕШЕНИЕ което не носи отговорност, обичах, КАК СИ толкова много, че ВЪВЕДЕ ЩЕ кЪСНО жена има ПОД мой бащата AV-ПРАВО БЯХ говори с HIS РЕШЕНИЕТО НА ОМ и сега лошо той да ми прости, аз трябваше да го обиждам го изпратих на разположение текстовете мъже канда, които работеха за мен, откакто аз сърфирах в интернет и дойдох някои свидетелства за това как dr chamberc помогна в разпадане на връзката и в брак, някой препоръчваме да можем да се свържем с този велик човек, за да получим помощ и да дадем своя имейл за контакт и телефонен номер, да останеш с мен с нещо h up Така че аз веднага публикувах Dr.Chamberc и му казах за проблема ми, оставих по-късно в тежкия си ден и той каза ми тогава, че аз не трябва да се притеснявате Bégard малко за мен и информация за казах си правя, както бих използвал да използвам малко за мен любов магията Spell, въпреки целия процес и от всички да допринесе д-р Chamberc i аз съм щастлив назад в правилната посока със съпруга си и ние щастлив заклинание Заедно съпругът ми се връща при мен и бракът ни е възстановен, затова моите хора, откакто тогава съпругът ми стане нормален и аз и децата ми, където щастлив и винаги идва вкъщи навреме и той ми купи нов подарък на Toyota Camry 2017, съпругът ми вече е истински човек, че той ни кара винаги да сме щастливи, ако искате да се свържете с д-р Камберк, моля свържете се с него чрез неговия Email адрес chamberc564 @ yahoo .com
    ако имате някакви проблеми в следното
    1) Ом на града att ditt ex tillbaka.
    (2) kärlek stava
    (3) От град främjas på kontoret.
    (4) Kvinnor vill / män att springa efter dig.
    (5) Околна среда и хамбар.
    (6) От Вара рик елтер вина и лотарии.
    (7) От град Бинда от марка / maka att bli din för evigt.
    (8) Околната среда на икономическия живот.
    (9) Om на международния партньор.
    (10) от град stoppa din skilsmässa.
    (11) човек на града skilja dig från din make.
    (12) на града, откъдето се намира кометът.
    (13) Graviditet stava att tänka barnet
    (14) гарантирано вино или оригинално вино
    (15) Направете справка за това, което ви интересува.
    соул се свържете с лекар, който помага на семейството ми д-р Камберк
    чрез неговия Email chamberc564@yahoo.com

    ОтговорИзтриване
  95. Здравейте, казвам се Сара, тръгвам в Канада. Просто искам да кажа едно голямо благодаря ви на д-р БЕЗПЛАТНО за това, което ми е направил, той взе обратно този, който обичам и се грижи с цялото си сърце, един човек, който ме напусна почти 6 години, с две деца, аз само реших да проверя някаква играчка на магии, но всички ме изневеряваха, докато се срещнах с д-р Камерк, който ми каза, че всичко ще свърши. Докато ми каза, че съпругът ми ще се върне в продължение на два дни, днес съм много благодарен, че съпругът ми се върне при мен и сме щастливи и винаги иска да бъде до мен, ще ти посъветвам да не паднеш погрешни ръце, но за да се свържете с д-р Chamberc, който е надежден и изправен, можете да се свържете с него по email chamberc564@yahoo.com
    Ако имате нужда от решение на проблема, свържете го и с него.
    1) Ако искате вашия бивш обратно.
    (2) любовта
    (3) Искате да бъдете повишени в офиса.
    (4) Искате жени / мъже да тичат.
    (5) Ако искате дете.
    (6) Искате да бъдете богати или да спечелите лотария.
    (7) Искате да свържете своя съпруг за ваше вечно.
    (8) Ако имате нужда от финансова подкрепа.
    (9) Ако не можете да удовлетворите партньора си.
    (10), за да спрете развода си.
    (11), ако искате да се разграничите от съпруга си.
    (12), ако искате вашите желания да бъдат предоставени.
    (13) Заклинание за бременност да мисли детето
    (14) Гаранция, която печелите затруднени съдебни дела и развод, независимо от сцената
    (15) Спрете брака или връзката си да се разпада.
    Отново e-mail адресът е chamberc564@yahoo.com да го свържете незабавно

    ОтговорИзтриване
  96. КАК ДА ПОЛУЧИТЕ ВАШИЯТ ПРОДАВАЩ ВЪЗРАСТ? Искам да споделя моето свидетелство с всички, името ми е Виктория Дезмънд от САЩ, след 4 години брак с моя съпруг, той ме остави за друга жена, която ме накара да се чувствам неудовлетворена. Направих всичко, за да го върна, но никой не се възползва от него, докато един стар ми приятел не ми разказа за един зъболекар Джаджа в интернет, който й помагаше по подобен проблем, отначало се съмнявах, но реших да го дам try.I contacted доктора (jajaspellcastertemple@gmail.com.com) той ми помогна да хвърли заклинание на съпруга ми и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна у дома при мен отново. Не мога да престана да благодаря на JAJA. Свържете се с този велик магьосник за всеки от вашите проблеми, той е в състояние да осигури трайно решение на всичките ви проблеми:
    (1) Разпадане и любов
    (2) Върни си изчезналата или изгубената любов
    (3) Спрете развода или развода
    (4) Бракът
    (5) Бременност и дете
    (6) Бизнес магии
    (7) Премахнете болестта от тялото си
    (8) искате жените / мъжете да тичат след теб
    (9) Номерата, спечелени от лотарията
    (10) искаш да бъдеш богат и известен
    (11) Искате да бъдете повишени във вашия офис. и др. Свържете се с този велик човек чрез: jajaspellcastertemple@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  97. Сьщото и в Болеро, преди на получаване заплата, тьрсят начин за Глоба, за развалено взимат от заплата, отношение по лошо от затвор.

    ОтговорИзтриване
  98. Моето име е златна радост от САЩ, съм тук, за да кажа голяма благодарност на д-р DODO. и неговите велики духове за спасяването на брака ми. Не

    човек би вярвал, че аз и съпругът ми ще се върнем отново заедно като любовници. Но това голямо заклинание

    ни обединиха само за 48 часа. Д-р DODO е истински и честен онлайн заклинател. ако имате някакъв проблем с вашия

    женен или искате веднага да върнете съпруга си. свържете се с него сега е Email адрес: drdodotemple @ gmail.com.

    или какво-приложение е номер +2348147766277% +234 807 835 1159.

    1. Върнете приятеля си обратно
    2. Върнете съпруга си обратно
    3. Върнете жена си обратно
    4. Върнете приятелката си обратно
    5. Спечели лотария
    6. промоция в офиси
    7. помогнете да забременеете, ако търсите плода на утробата
    8. Пълно излекуване от всякакъв вид болест
    9. брачен ангажимент и още много други.
    10. Лекуване на ХИВ.

    ОтговорИзтриване
  99. Моето име е д-р Обиди, роден съм в малко селце в Африка, достоен син на майстор Кеби. Баща ми ми повери свещения дар на семейството ни, преди да умре. Всеки ден, откакто бях на 10 години, посветих живота си на изпълнението на моя дълг и помагам на всички, които идват при мен за помощ. Поради това моите силни умове увеличават подаръка ми с този на "Свещеното ръководство" с разрешението на моите предци. Ето защо трябваше да пътувам извън Африка и извън нея, за да поставя подаръка си в служба на нуждаещите се. В случай, че се нуждаете от моята помощ за следното: любовна магия, бременност и други видове помощ, не се колебайте да се свържете с мен на имейл: ogbidihomeofsolution1@gmail.com или се обадете / whatsapp чрез: +2348052523829
    Докато най-накрая изпълня дълга си и съдбата си.

    ОтговорИзтриване
  100. Здравейте

    Имате ли някакви финансови затруднения? Ако отговорът е да! Свържете се със Star Finance за малки и големи суми на заемите. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, за да отговорим на вашите финансови нужди като:

    Личен заем,
    Заем за консолидация на дълга,
    рисков капитал,
    бизнес заем,
    заем за образование,
    Домашен заем при ниска лихва от 2%.

    Свържете се с нас днес по електронната поща: starfinancials101@gmail.com

    Вашето удовлетворение и финансов успех е нашата цел и работата ви с нас ще бъде добро преживяване.

    твой
    Самуел Дейвид
    starfinancials101@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  101. Здравейте

    Имате ли някакви финансови затруднения? Ако отговорът е да! Свържете се със Star Finance за малки и големи суми на заемите. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, за да отговорим на вашите финансови нужди като:

    Личен заем,
    Заем за консолидация на дълга,
    рисков капитал,
    бизнес заем,
    заем за образование,
    Домашен заем при ниска лихва от 2%.

    Свържете се с нас днес по електронната поща: starfinancials101@gmail.com

    Вашето удовлетворение и финансов успех е нашата цел и работата ви с нас ще бъде добро преживяване.

    твой
    Самуел Дейвид
    starfinancials101@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  102. ВНИМАНИЕ:

    Внимавайте, искам да изпратя важна информация на всеки, който чете това сега, пазете се от фалшиви колеси за заклинания, търся помощ повече от 3 години, никой не успя да ми помогне. Казвам се Carl и съм от Канада, искам да споделя истинската си житейска история тук заради хората, страдащи от същия проблем като мен, бях без дете в продължение на 9 години след брака си, а съпругът ми ме напусна, защото аз не можах да му дам дете и излизах с друга дама, плачех ден и нощ, защото толкова обичам мъжа си и търся помощ навсякъде, до миналия месец не видях подобен коментар в интернет, споделен от жена помоли хората да се свържат с д-р Огундейл за всякакъв вид помощ, затова бързо се свързах с него, за да ми помогне, д-р Огундейл отговори и ми каза, че проблемите ми са приключили, така че аз му повярвах, че след 24 часа той ми каза, че е свършено веднага, имам обаждане от съпруга ми с молба да му простя, аз бързо приех извинението му, това беше миналия месец, след завръщането на съпруга ми с радост казвам, че съм бременна днес, а д-р Огундейл върна съпруга ми за мен в рамките на 24 часа със своите сили и ми даде билки, за да почистя тялото си система за бързо плодородие, казвам това, защото му казах, че ще споделя името му в Радиото и в Интернет, за да знаят хората за добрата му работа, за тези, които искат да му благодарят за мен или за тези, които се нуждаят от решение за техните проблеми, свържете се с него чрез имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. WhatsApp и Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  103. Толкова съм щастлив, че споделям моя опит и показания тук за това как получих помощ от д-р Огундейл. Госпожа г-жа Shelley Hanes от Тексас, САЩ. Имах хубаво семейство след брака си; бях женен 6 години за съпруга си и изведнъж друга жена влезе в снимката, на която съпругът ми ме обичаше, преди да започне да избира кавги с мен, че беше толкова насилващ, че когато се опитвам да му кажа истината за това как чувствам и това, което прави, не е подходящо за семейството, той се ядосва много и ме удря с всяко нещо, което вижда около него. но аз все още го обичах с цялото си сърце, въпреки всичко, което ми направи и исках да го върна на всяка цена. след това той подаде молба за развод, през който целия ми живот се разкъсваше и не знаех какво да правя ...... той се измъкна от къщата и изостави мен и децата от 3 години. Така че един мой близък приятел ми каза за любовното заклинание на д-р Огундейл, за да върне съпруга ми, тя също използва любовното заклинание на д-р Огундейл, за да си върне бившия си приятел, който я напусна преди. И ми каза, че сега са много доволни от отношенията. И тя ме въведе в заклинанието, първоначално бях изненадан и уплашен, затова реших да го опитам. Въпреки че не вярвах във всички онези неща, тогава когато той направи специалните молитви и хвърли заклинанието, бях толкова изненадан, след 24 часа съпругът ми се върна и се молеше за моята прошка, той разбра грешките си, просто не можех да повярвам, така или иначе отново сме заедно и вече сме едно голямо щастливо семейство, както беше преди. Сключих споразумение с д-р Огундейл, за да информирам хората за добрата му работа, така че ако имате нужда от каквато и да е помощ, ви съветвам да се свържете с д-р Огундейл Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com и за WhatsApp или Viver Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  104. Днес съм най-щастливият човек в света благодарение на д-р Огундейл. Той използва духовните си сили, за да възстанови разрушения ми дом и да направи мира между мен и съпруга ми по-силен от всякога в рамките на 24 часа, защото съпругът ми ме напусна повече от 7 години. Имате ли проблем с отношенията? Имате ли проблеми в брака? Имате ли здравословни проблеми? Какъвто и да е проблемът, Dr.Ogundele има решение. Аз съм жив свидетел. Можете да се свържете с него чрез ogundeletempleofsolution@gmail.com или WhatsApp и Viber Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  105. Здравейте, трудно е да видиш истинската си любов да поеме в друга посока. Здравейте всички, казвам се Мария Лука. Омъжена съм от 20 години. Един ден съпругът ми ми каза, че не може да продължи брака ни, тъй като е видял друга жена да реши да поиска помощ и да намери някой с моята подобна история онлайн, как е възстановен бракът му и че усещам промяната си на историята, живея доволен от съпруга ми, както когато се оженихме, засилваме любовта си един към друг и също така откривам, че мъжът ми е оказал отрицателно влияние, аз съм много благодарен на този човек за помощ, ако имате нужда от помощ contact.info, whatsapp + 2349073178333 jajaspellcastertemple@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  106. Здравейте, казвам се Керис Фрейзър от Тайланд, искам да споделя невероятно преживяване, което имах с всемогъщия д-р Огундейл заклинател, съпругът ми Грег искаше да се раздели с мен и подаде молба за развод, а той беше с друга жена, наистина бях опустошен, плаках ден и нощ всеки ден, разказах на мой приятел за моята ситуация и тя ми каза за мощния колесник за заклинания, наречен д-р Огундейл, чувствах се малко скептично към него, но просто реших да го опитам. всяко нещо, което д-р Огундейл ме помоли да направя, и той ми обеща резултат от 24 часа и на следващата сутрин, когато приключи с заклинанието, за мое най-голямо учудване беше съпругът ми Грег на колене да ме моли да му простя и да го приема обратно и днес заедно сме, толкова съм щастлив, благодарение на д-р Огундейл. Той има силата на всякакъв проблем, той може да ви помогне да се свържете с него чрез: Email: (ogundeletempleofsolution@gmail.com) WhatsApp или Viber Chat: (+27638836445).

    ОтговорИзтриване
  107. Много съм благодарен, че попаднах на тази статия, бих искал да споделя моите отзиви с всички. Моето име е Джулиус тъпи,. След 6 години брак съпругата ми ме остави за друг мъж, което предизвика безсилие. Направих всичко за възстановяване, но нищо не беше направено, докато стар приятел не ми каза за влюбения свещеник в Интернет, който помогна за решаването на подобен проблем. Отначало се усъмних в това, но реших да го пробвам. и аз се свързах (lovetemple0001@gmail.com. Той помогна на жена ми да се върне и в рамките на 78 часа съпругата ми се прибра. Не мога да помогна да благодаря на свещеника. Свържете се с това голямо помирение по един от вашите проблеми, той може да осигури трайно решение на всичките ви проблеми: WhatsApp +17692085860

    ОтговорИзтриване
  108. Казвам се Кейти Мартин и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р ogundele страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия, и това заклинания са безвреден, този човек е много мощен човек, сключих споразумение с него да споделя името си в интернет, затова правя това сега. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Той е 100% реален и мощен.

    ОтговорИзтриване
  109. ЧУДОТО: Казвам се Джоан Поррас. Искам да разкажа моята история тук как д-р Огундейл върна съпруга ми за мен със заклинанието си в рамките на 24 часа, а заклинанието е безобидно. Потърсих помощ навсякъде, но само д-р Огундейл успя да помогне. Получих неговия контакт от някой, на когото преди е помагал в интернет. Ако имате нужда от помощ, съветвам ви да му пишете, ако имате нужда от помощ чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Казах му, че ще споделя добрите новини за него, той е много страхотен.

    ОтговорИзтриване
  110. Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от каквато и да е помощ, свържете се с д-р Огундейл в неговата WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.

    ОтговорИзтриване
  111. Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от някаква помощ. Свържете се с д-р Огундейл в WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.

    ОтговорИзтриване
  112. Ето моето свидетелство:
    Казвам се Бети Окслейд и искам да споделя истинската си житейска история за това как върнах съпруга си с помощта на д-р Огундейл, страхотен заклинател, който върна съпруга ми за 24 часа със своите правомощия. Той има решение на всички проблеми. Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с него с неговия WhatsApp: +27638836445. Email: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той е 100% реален и мощен.

    ОтговорИзтриване
  113. Здравейте на всички внимание! Ако обичате някого и ви е грижа за този човек, ще направите всичко възможно да бъдете с този човек, бившата ми приятелка, обичам я толкова много, след като ги разделихме, никога не спирам да мисля за нея, трябва да направя нещо, за да я накарам обратно, тогава започнах да чета статии за това как да си върна бившия любовник, когато видях д-р Ломи колко хора говорят за това как той върна любовника им, свързах се с д-р Ломи в WhatsApp, обясних му всичко и той хвърли заклинанието на бившата ми приятелка и тя ми се обади същия ден и започна да ме моли и днес и двамата сме отново заедно тя ме обича и цени повече, отколкото сме преди, свържете се с д-р Ломи днес на WhatsApp номер +2349034287285 или можете да му изпратите имейл на адрес; lomiultimatetemple@gmail.com той е най-добрият заклинател, с който можете да се свържете за помощ.

    ОтговорИзтриване
  114. Тук съм, за да свидетелствам на света за добротата на Джонсън Милър
    боледувах от херпес1 и 2 и търсех помощ този, който
    ще ми помогне, познайте един за помощ, когато приятелят ми ми разкаже за Джонсън Милър и той ми даде имейла си и аз се свързах с него и му казвам
    моят проблем, той ми каза, че има билков лек срещу херпес1 & 2 i
    беше толкова щастлив да го чуя и той също ме насочи към много хора, които
    той помага и с билковия лек, бях толкова щастлива, че има лек
    този херпес1 и 2 поисках за продукта през следващите 4 дни
    билка беше на мое място в САЩ, аз го взех според неговите инструкции
    след всичко и отидох в болница, за да направя преглед и резултата
    беше отрицателен и бях много доволен от това, изпратих му имейл отново и благодаря
    той и аз исках да му платя, той каза, че трябва да си взема парите
    далеч, той ми каза, че трябва да кажа на света за него, така съм и сега
    тук, за да разкажа на света как Джонсън Милър ми спасява живота, той е мъж
    с е собствена дестинация, можете да вярвате в него с живота си и той
    ще ви даде добър резултат, той също така извършва всякакви болести като

    Заклинание за пари
    Заклинание за здравна порция
    Промоция в бизнеса
    Заклинание за привличане
    Вещица у дома
    Ex заклинание отзад
    Заклинание на духовен лечител
    Любовно заклинание
    Заклинание от лотария
    Заклинание за бременност
    Промоционална магия
    Вуду
    Ожени се заклинание
    Заклинание на сродна душа
    Защитна магия
    ХИВ / СПИН
    Да забременееш
    Излекувайте всякакъв вид при телесни заболявания
    E.T.C
    свържете се с него чрез имейла му
    адрес: johnsonmillerspellcaster11@gmail.com или вие също се свържете с него на WhatsApp +2347054656351

    ОтговорИзтриване
  115. Поздрави на всички, които четат това свидетелство. Казвам се Майер. Бях отхвърлен от съпруга ми след седем (7) години брак, само защото друга жена имаше магия, за да го манипулира. Един ден, когато четях през интернет, видях няколко свидетелства, споделени от различни хора, разказващи за д-р Огунделе, мощен заклинател на заклинания, как той им помага при техните взаимоотношения, затова се свързах с д-р Огунделе в неговия WhatsApp: +27638836445. Той ми каза да не се притеснявам, че съпругът ми ще се върне при мен след 24 часа, точно след работата си, съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, какво голямо чудо направи д-р Огунделе, радвам се да го оставя всички знаете, че този заклинател има силата да върне влюбените и да реши други проблеми в отношенията. Заради него сега съм доволна от съпруга си, благодарение на д-р Огунделе. Ако имате нужда от помощ, свържете се с него на неговия WhatsApp: +27638836445. Имейл: ogundeletempleofsolution@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  116. Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  117. Аз съм Майк Травис, искам да споделя новината за това как бракът ми беше възстановен от великия заклинател на име Д-р Огунделе, след като направи заклинанието си 24 часа по-късно жена ми ми се обади по телефона с молба за прошка и това чудо се случи просто след 24 часа след работата на д-р Огунделе. Съпругата ми се прибра у дома благодарение на д-р Ogundele за добрата му работа, ето съвет за всеки, който чете това сега, ако имате някакъв проблем, съветвам ви да се свържете с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. директен имейл: ogundeletempleofsolution(at)gmail.com

    ОтговорИзтриване
  118. Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих номера на WhatsApp на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.

    ОтговорИзтриване
  119. Казвам се Едит Ууд, искам да разкажа на всички за д-р Огунделе, велик човек, който върна съпруга ми за мен със своите сили в рамките на 24 часа, какъв мощен заклинател, ако имате нужда от помощ по някакъв начин. Съветвам ви да се свържете с него чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Поща: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той има силата да реши всеки проблем, връзка, любов или някаква болест. Толкова супер и истински той върна съпруга ми, който ме напусна преди 9 години със своята магия.

    ОтговорИзтриване
  120. СВЪРЖЕТЕ СЕ ДР. САКА ЗА МОЩЕН МАГАЗИН, ЗА ДА ВИ ПОМОГНЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ВАШИЯТ ЛЮБОВНИК ВЪЗМОЖНОСТ КАК ДОЛГО СЕ РАЗКРИХТЕ ИЛИ КОЙТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЕГА, Д-Р САКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ВИ ВЪРНЕТЕ В рамките на 24 часа, ТОЙ КАТО МИ ПОМОГНЕ, ТОВА МЪЖЪТ Е ПРЕМНО МОЩЕН И ЧЕСТЕН КОНТАКТ Д-р SAKA на WhatsApp или Viber Chat: +27634201775 и имейл: sakasolutiontemple@gmail.com. Казвам се Сюзън Майл, споделям свидетелството си, този човек е истински и мощен.

    ОтговорИзтриване
  121. Работи! Казвам се Кевин Силва. Бившата ми съпруга ме блокира на всяка платформа. И се свързах с д-р Сака за помощ, 24 часа след като д-р Сака направи заклинанието си, съпругата ми ме отблокира! Този човек е честен, истински и мощен! Свържете се с д-р Сака за помощ сега, споделям свидетелството си … Съпругата ми се върна с мен и сме щастливи заедно. Свържете се с д-р Сака на неговия WhatsApp или Viber Chat: +27634201775. На неговия имейл: sakasolutiontemple@gmail.com.

    ОтговорИзтриване
  122. Казвам се Анна Йохан:
    Искам да благодаря на д-р Сака за добре свършената работа, след като той ми помогна да се сдобря със съпруга си след 11 години раздяла, съпругът ми ме остави за друга жена и аз страдах само с двете си деца, никога не вярвах в духовността, но поради любовта, която изпитвам към съпруга си, се свързах с д-р Сака за помощ, веднага той започна да работи за мен. След 24 часа съпругът ми се върна у дома при мен. Каква страхотна изненада, всичко благодарение на Dr.Saka. Този мъж е истински и мощен. Ако преживявате трудности във връзката или брака си, свържете се с Dr.Saka в неговия WhatsApp и Viber Chat: (+27634201775). Свържете се с него, ако имате някакъв проблем, уверявам ви, че ще се усмихнете и ще си върнете щастието точно като мен.

    ОтговорИзтриване
  123. Казвам се Джими Фрост:
    Върнах бившия си в рамките на 24 часа. Прочетох няколко добри свидетелства за д-р Сака, преди да му се обадя, но не знаех, че всички тези истории са верни, докато не си върнах съпругата. След като си върнах съпругата, с помощта на д-р Сака научих разумно да споделя свидетелството си с всички на този уебсайт, че д-р Сака е истински и мощен заклинател, който възстановява всяка развалена връзка или брак с любовни заклинания за 24 часа. Чувствайте се свободни да се свържете с Dr.Saka на WhatsApp или Viber: +27634201775.

    ОтговорИзтриване
  124. Казвам се Дженифър Удуърд и съм от Канада. ето краткото ми свидетелство за това как си върнах любовта ... След 5 години брак, съпругът ми и аз се скарахме, докато той най-накрая ме напусна и се премести в Калифорния с друга жена. Почувствах, че животът ми е свършил и децата ми мислеха, че никога повече няма да видят прилепа си. Опитвах се да бъда силна само за деца, но не можех да овладея болката, която измъчваше сърцето ми, сърцето ми беше изпълнено с мъка и болка, защото наистина бях влюбена в съпруга си. Всеки ден и нощ мисля за него и винаги искам да се върне при мен, наистина бях разстроен и се нуждаех от помощ, затова потърсих помощ онлайн и попаднах на уебсайт, който предлагаше д-р OGBOKO. може да ми помогне да върна съпруга си с неговия опит и насоки. Чувствах, че трябва да опитам. Свързах се с него и той ми каза какво да направя и аз го направих, а също така пренесох всичко. 48 часа по-късно съпругът ми наистина ми се обади и каза, че толкова много му липсвам и децата, и обеща никога да не ме оставя и деца отново, толкова прекрасно !! Така той се върна с много любов и радост и се извини за грешката си и за. След това, от този ден нататък, нашият Брак стана по-силен от преди, всичко благодарение на д-р OGBOKO. той е толкова мощен и реших да споделя историята си онлайн, че д-р OGBOKO е истински и мощен заклинател, на когото винаги ще се моля да живея дълго, за да помогна на децата си по време на беда, ако сте тук и имате нужда от бившия си обратно или съпругът ви се е преместил при друга жена, не плачете повече, обърнете се към този могъщ мъж и попитайте
    по-долу - неговите данни за контакт ...
    Имейл: spellcasterogboko@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  125. Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търсех помощ навсякъде, никой не можеше да ми помогне да го върна, видях реклама за д-р Огунделе, заклинател на заклинания , Свързах се с д-р Огунделе, след направата на заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако имате нужда от помощ по отношение на връзката, семейството или болестта, свържете се с д-р Ogundele на WhatsApp / Viber: (+27638836445).

    ОтговорИзтриване
  126. ИСТИНСКИ ЖИВОТЕН ОПИТ.
    Казвам се Сара Фил, бях разделена от съпруга си в продължение на 9 години и търсих помощ навсякъде, за да го върна, миналата седмица открих контакта на заклинателя, наречен д-р Огунделе. Този човек е мощен и честен човек, заклинанията му са безвредни и много активни, когато се свързах с него за помощ след 24 часа работа, съпругът ми се върна вкъщи с молба да му простя след 9 години развод, с който съпругът ми се върна помощта на д-р Огунделе. Казах му, че ще споделя историята си на всеки форум, за да знаят хората за добрата му работа. Ако имате нужда от някаква помощ, брак, връзка, болест или някакъв човешки проблем. Свържете се с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: <+27638836445>.

    ОтговорИзтриване
  127. Казвам се Ерика Хенли, искам да разкажа на всички тук как д -р Огундел върна съпруга ми с неговите сили след нашите 9 години развод, д -р Огунделе върна съпруга ми след 24 часа, този човек е истински и могъщ. Свържете се с него за всякакъв вид помощ на неговия WhatsAp или Viber: +27638836445 ... Търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне, когато имах предвид този човек, след 24 часа щастието и спокойствието ми бяха възстановени. Магиите му са безобидни и много активни, никога не съм виждал добър човек като д -р Огунделе.

    ОтговорИзтриване