четвъртък, 20 септември 2012 г.

„От мен си подсигуриха безплатен билет до 9-те кръга на ада”

Дописки на работници за некоректни работодатели

/дописките са от фб страницата „Срещу некоректните работодатели в България”/

***

Здравейте на всички, ужилени от работодателите си. Работех в шивашка фирма „Камарсони”, която се намира в кв. „Надежда”. Не работете там.

***

 „Интер Керамик Трейдинг” ООД и „Интер Керамик” ООД са подли измамници, ръководени от злобната и нагла двуличница Даниела Колова. Хората във фирмата работят по 15 часа 6 дни в седмицата, навиквани и обиждани постоянно от верните псета Николай Славков и Захари. Заплатите са пълна подигравка с човешкото достойнство. На фона на лошите условия на труд, малките заплати и абсолютната липса на уважение, се мъдрят обаче поръчкови БМВ-седмица и новодокаран „Ягуар”. Дълбокопровинциалните голтаци, веднъж стъпили на жълтите павета, са се самозабравили. Махайки се от тази тиня, ме завлякоха с 2 заплати – обичаен начин на работа за тях. http://www.bgrabotodatel.com/company.php?id_firm=6759 – тук има повече информация що за жалка фирма са. От мен си подсигуриха безплатен билет до 9-те кръга на ада, минаващи през всички контролни институции.

***

Имам да ви споделя и аз за моя некоректен работодател, на когото работя от 06.2010г. и до сега не съм получавал възнаграждение от него, което е покъртителното.
От Инспекция по труда съставиха акт за неплатени 10 заплати за периода от 06.2010г. до март 2011г., след което офисът ни в гр.Варна излезе в ремонт.
Този работодател е инвестиционният посредник "Стандарт Инвестмънт Валутни Пазари". След горните събития работодателят ми изпрати писмо, в което ме уведомява, че е констатирал "неявяване на работа", тъй като по трудовия ми договор местоработата ми се води в гр.София, но аз си работих във варненското представителство в гр.Варна с адрес, посочен в контактите на този линк: http://www.si-cm.bg/contact.htm l
Говорих с шефа в София и той ми каза, че аз не съм работил в офиса в София и един час, затова и инспекторите констатирали същото.
И не иска да ми изплати възнагражденията, като иска да ме уволни дисциплинарно за неявяване на работа в гр.София. А не в град Варна.
Всъщност, отрича фирмата „Стандарт Инвестмънт Валутни пазари” да има друг офис овен този в гр.София, в който не съм работил и час.
Това е пълна измама и мошеничество от страна на Стефан Стефанов – изпълнителен директор в Стандарт Инвестмънт.
Иначе същият е разписал договора преди година и половина и много добре знае къде и как работя, гр. Варна, бул.Цар Освободител 29.
Подписвал съм договори и съм ги изпращал към софийския офис.
Попаднал съм на пълни мошеници.

***

https://www.facebook.com/bvidenov?sk=wall Боян Виденов – управител и собственик на фирма за камини - "Камини Аврора", не изплаща трудовите възнаграждения на служителите си и живее на техен гръб от вече 2 години... Докато те му изкарват пари, той им обяснява, че като се оправи икономиката на България, ще им изплати заплатите. И в същото време си купува 2 апартамента... А на тях плаща мизерно малко и нередовно.
Праща биячи на един от служителите си – за да го принуди да подпише ведомостите за заплата. На мъжа ми дължи 14000 лв, на други във фирмата по 5000 до 8000 лв – общо трябва да извади над 50000 лв, за да се разплати със служителите си. Той естествено няма такива намерения от разговорите, проведени до сега с него. Надявам се съдът в България да си свърши работата поне този път!

***

Шест месеца работих като готвач в ресторант „Мястото при бат Жоре" в гр.Пловдив, жк. Тракия. През всички тези месеци ми е изплащана само една работна заплата, като всички други месеци не ми бяха изплатени, а имаше авансови плащания по 100 - 150 лева. При постъпване на работа подписах договор, в който се споменаваше, че ще ме осигуряват на 8 часа, но не получих копие от договора. След няколко месеца се оказа, че работодателят ми ме е прехвърлил на 4-часов договор БЕЗ МОЕ ЗНАНИЕ ИЛИ СЪГЛАСИЕ ЗА ТОВА. Освен това, аз не съм подписвала договор за преназначение, той е фалшифицирал подписите както на мен, така и на целия персонал. Дори миячките ни се водят на 2-часов работен ден, а всъщност сме работили по 12 – 18 часа на ден без почивка. Господин Георги Николов ни караше да подписваме всеки месец ведомости за получаване на парите си, без наистина да сме ги получавали, а който откажеше, биваше подписван от него. Всички напуснали, които се осмелиха и се абстрахираха от заплахите за побои, не могат да си вземат парите, които са си изработили, предимно заради фалшифицирането на подписите им. Не отивайте да работите при този човек, печели на ваш гръб и се държи ужасно с персонала! Вече сме осведомили съответните държавни институции, надяваме се да успеят да ни върнат парите и да получи това, което заслужава. Успех на всички и се пазете от такива работодатели!

 
***

За голямо мое съжаление започнах работа в хотел „Елена” – Златни пясъци, сезон 2011. Оказа се, че работодателите не зачитат труда на хората, които изнасят целия сезон на плещите си. Работата беше страшно много за заплащането, което ни се даваше. Разбрах, че вземаме едни от най-ниските заплатив този бранш. Накрая на сезона останахме излъгани като ни обещаха, че ще ни изплатят полагаемите отпуски, но уви. Изплатиха отпуските на двамата сладкари след заплахи към ръководството, че ще се оплачат в Инспекцията по труда. Нужно ли е и ние да заплашваме, че ще се оплачем, за да ни изплатят отпуските?!? Не започвайте работа в хотел „Елена”, заради двойния стандарт към персонала от страна на собствениците, които държат повече на кухненския персонал отколкото на останалия персонал, които не смятат за нищо. Ако искате да работите за без пари и да не получавате полагащото се възнаграждение, то си помислете дали си струва.

***

Фирма „Алпина плюс” с управител Сърджан Пешич ни продаде като роби в Белгия, работехме по 10 часа плюс събота и още не сме си получили обещаните пари. Удържат ти по 350 евра за социални осигуровки, офис и какви ли не пера; най големият измамник е.

***

„Тонет-99” ООД – робовладелци, които се отнасят към служителите си като към крепостни. Веднъж назначили някого на работа, първо го карат да подпише договор – минавка, съвсем различен от първоначално договореното като заплата; и второ, когато служителят иска да напусне, го заплашват, че няма да си получи възнаграждението ако напусне. Изгорих се от тази шантава фамилна фирмичка, освен, че побъркват персонала с различни хрумвания и нелепи идеи, постоянно сменят цените на артикулите си ... Истински робовладелци

***

Фирма "JUPI PRINT HOUSE". Както се досещате, става дума за печатница. Ако сте човек, който има странични доходи и може да издържа дълго време без заплатата си, или сте човек, който би свикнал да има ГОСПОДАР – подчертавам господар, не шеф... значи мястото ви е там, дори в момента набират персонал... Успех... А да, и не си мислете да си търсите правата, мое и да апнете бой...

***

http://bulstroi.bulstroi-estates.com/index.php?bul=contacts&lang=bg Да, на пръв поглед стабилна фирма, с позиции, но... има едно много голямо НО!!! Само човек, който не е попаднал в ноктите на този работодател, не знае за какво иде реч... Ако трябва с една дума да ги окачествя, то първата е ЕКСПЛОАТАТОРИ! Втората е ЛЪЖЦИ, а за следващите просто е излишно да си хаби речника човек! Ако отидете и направите справка колко от работниците имат договори - е, няма такива! Там се работи на юнашко доверие, с нерви по-дебели и от корабни въжета! Ще попитате ЗАЩО?! Защо ли - за договорите вече е ясно, просто няма такива! А за пари няма ли да попитате?! И вие ли не смеете?! Е, може и да ви подхвърлят 20, 50 лева /ако имате късмет и добро поведение/ и в следващите няколко дни започва едно сложно двойно и тройно счетоводство как аджеба да ги нагласите тези средства така, че да ви стигнат до следващите 20 лева, които никой не знае кога ще дойдат... Така накратко стоят нещата в "БУЛСТРОЙ" ООД гр.Несебър. НО ДОКОГА??! Още колко излъгани хора ще има, които са зарязали домове и семейства, с надежда да им осигурят прехрана с честен труд?! ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА ТОВА БЕЗРАЗСЪДСТВО!!! В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ...?!

***

Oversun Aviation - малка туроператорска фирма, в която мъжът ми работи от 7 години. Намери си нова работа, и след като информира шефката си, че напуска, тя му заяви, че от парите, които му дължи за неизползван отпуск, ще си удържи 1100 лева за курс IATA, които той изкара преди 6 години. Такава договорка между тях никога не е имало и тя няма никакво правно основание да удържи тези пари. Да не говорим, че осигурява работниците си на минималната работна заплата и никога не е плащала овъртайм, въпреки, че работят през почивни дни, празници и в извън работно време.

***

Office1Superstore – Наталия комерс ЕООД - Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол – всички магазини от веригата в тези градове ги работят те. Абсолютни измекяри! Излагат името и марката Office1Superstore. Работих близо 2 месеца за слава. Да не говорим за отношението им към служителите – дори не се представиха, когато започвах работа. Явно са знаели какво ще стане и са решили да си спестят неудобството ако изобщо могат да чувстват такова.

***

Фирма Рикарт ЕООД. Води се в София, но всъщност е в Стара Загора и Велико Търново. МИТКО МИТКОВ. Лъже всички. Лъже работниците си, лъже клиентите си, лъже баща си и децата си, лъже даже и жена си. Има да ми изплаща още 1 заплата.
Казва, че няма пари. А кара кола за 400 000 лв. Как да му повярвам?

***

‎"Електроника" – монтаж и сервиз на асансьори /гр.Варна/ Някой да не се излъже да започне работа там – ще работи за слава!!!!!

***

Не се доверявайте на фирма „Аркус – Сигурност” ООД. Те не изплащат заплатите на служителите си. Как мислите, дали могат да осигурят „сигурност” на клиентите си, след като хората, които работят там, не са си получили заплатите?!?

***

Крайно време е да се заеме някой с тези охранителни фирми. На гилотината слагам и ,,СИКЮРИТИ ГРУП 3Д”, фирма със седалище в Пловдив. Работих като СОТ патрул към тях в гр. Раковски. Една счупена Лада Нива – аз като патрул (на постоянно повикване) и пияният ми пряк началник г-н Петър Телбийски. С това давахме сигурност на клиентите, които началниците ми наричаха обекти. Не можах да издържа некоректното отношение на фирмата и напуснах, а сега не мога да си взема мижавите 285 лв – трябва да си платя якетата, с които съм бил работел и съм бил скъсал.

***

Колеги багеристи, монтьори и шофьори, фирма Гарантстрой Комплект е една от многото некоректни фирми в нашата мила родина. Имах честта да поработя там, за щастие по малко от месец. При постъпване на работа ми дадоха да подписвам сигурно най малко 20 документа.Внимавай какво подписваш, са ми казали, но за да ги прочетеш
внимателно всичките ще отнеме цял ден.

***

‎"Алукаст Комплект"ЕООД, "Алу Бест"ЕООД и "Прогрес Машиностроене"ООД -три фирми на българи с германско гражданство.Лоши условия на труд – направо мизерни! Завлякоха всичките си работници с пари! Осигуряват на минимална работна заплата, другото на ръка. Винаги могат да ви изритат и да не си получите парите. Местоположението на трите фирми е в гр.Габрово. Поради това, че са некоректни с работниците, вече нямат такива. Никой от града не желае да постъпи при тях на работа. ПОРАДИ ОПИСАНИТЕ ПРИЧИНИ ФИРМИТЕ МЕСТЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО СИ В ГР.ПЛЕВЕН!!!

***

Не купувайте мебели от " Мебели Джейн" - Бургас! Помогнете на тази фирма да стигне по-бързо там, за където се е запътила - към фалита си!!! Какво иначе може да очаква работодател, който за половин година уволни точно хората, които изнасяха цялата работа на гърба си, но и не си мълчаха при нередностите! А как ви се струва мотив за съкращение "В последно време ме гледаш лошо!"?

16 коментара:

  1. Не остава нищо освен да се повтори известният лозунг от Манифеста на Маркс: "Пролетарии от всички страни, съединявайте се!"
    Проблемите на пролетариата могат да бъдат решени само повсеместно, а не поединично! А това значи, да се поставят класово-пролетарските проблеми над личните! Така и само така, пролетариатът, от класа "в себе си", ще стане класа "за себе си"!

    ОтговорИзтриване
  2. Фирма Християнски живот ООД и фирма Лайф ис лайф ООД със собственик Божидар Симеонов, който нарича себе си ПАСТОР и БОЖИ ЧОВЕК се оказват най- некоректните фирми занимаващи се с международен транспорт. От тях шофьорите да бягат като дявол от тамян, защото със сигурност няма да си получат заплатите. Още със започване на работа в тези фирми, като международен шофьор ще ви принудят да подпишете запис на заповед , че им дължите от 5000.00лв до 15000.00лв. в зависимост от това дали ще се пазарите с тях. След това ще трябва да издържите да работите без да ви плащат заработеното и ще получавате само малки аванси. Но когато решите , че трябва да си получите парите и започнете да си ги искате ще ви обвинят във всевъзможни престъпления само защото "ПАСТОРЪТ" има съмнения. Тогава ще разберете , че сте измамен и то от " БОЖИ ЧОВЕК".

    ОтговорИзтриване
  3. Zdraveite rabotih za-НБВЗ-firmata ne e tova koeto trqbva da e s bg dogovor na 4 shasa te osigurqva i nai ve4e te pra6ta v portogaliq v stra6no mizerni usloviq saboti i nedeli ne se zapla6tat tq si gi pribira i na kraq za kapak te izpra6ta bez pari v balgariq tova e Zlatinka Dray ot Varnensko gr. Konstantinovo

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. izvinete mila gospojo no za mene 4ovek koito e bil v druga darjava se e varnal s pari i pak otiva a vie za6toto ste mnogo po rabotna ot vsi4ki se varnahte bez pari i serete firmata ama to na kalpaviq vodolaz kostyuma mu pre4i i za6to vi e strah da si napi6ete imeto

      Изтриване
  4. НБВЗ-Zlatinka Dray gr. Konstantinovo e nai golqmata zmamnica

    ОтговорИзтриване
  5. МЦ Сонел Фарм ООД,Пловдив собственик д-р Атанас Фурнаджиев,не се изплащат заплатите редовно от години,на 3 4 5 месеца по един аванс или хвърли по 250,300 лв и се олаква че икономиката много зле.Бившата му вече жена,всеки месец си купуваше нов Мерцедес,а върха на наглостта беше,като се оправда,че парите за заплати са отишли за подкупи,да се осигуряват държавни предприятия ....

    ОтговорИзтриване
  6. Фирма Гарантстрой Комплект всички дето се пишат за началници така мародерстват работниците си,че е някакъв ужас.Работиш като идиот до късно и все ще намерят накрая причина да ти отрежат заработеното.Сега понеже е края на годината и направо се оливат в рязането на заплати,понеже им предстои пътуване до Америка.Идете драги господа и не се връщайте!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Тези некоректни работодатели са навсякъде за жалост.На много места дори и осигуровките не се плащат правилно и служителите се водят на половин работен ден да речем.Така пенсионирането става невъзможно.Поздравявам всички които са се изправили с срещу тези нередности и се надявам и за на пред да е така.Всичко е в наши ръце, ако ние им се оставяме, много ясно, че ще се възползват от нас.

    ОтговорИзтриване
  8. НЕКОРЕКТЕН РАБОТОДАТЕЛ!

    Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас.
    На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

    ОтговорИзтриване
  9. технопласт тракия пловдив мошеник г п огнян огнянов и вярното му куче румен рангелов заплата по договор 380 лв а риално взимате 100 50 и от съжаление още 20 а останалото огнян огнянов ще ви го даде в небесното царство

    ОтговорИзтриване
  10. Технопласт ТРАКИЯ Пловдив със управител Огнян Огнянов мошеник номер 1 и измамник!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Искам да кажа за фирма "Гарант строй Комплект"това са най големите боклуци,които могат да съществуват.Как мародерстват работниците си нямам думи.Там работиш като идиот и те се чудят какви причини да ти изтъкнат само и само да не ти платят това,което си заработил.Има един малоумник и олигофрен Никола Лилов,който страшно много тероризира работниците,тоя е за лудницата на 4-ти километър.Направо са безскруполни в тая фирма.За тях няма закони няма наказания.Тръгнеш да напуснеш не ти плащат нищо изяждат ти заплатите и труда ти.

    ОтговорИзтриване
  12. СЕКЮРИТИ ХАСКОВО СОТ ООД
    ЕИК/ID: 202078106
    ЖЕЛЯЗКО АНГЕЛОВ МАРКОВ
    Охранител дава СОТ на съд - Marica.bg
    http://www.marica.bg/%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4-news13540.html
    Вече 7 години граби и никой не може да го спре!!! Ако някой се опита - умира!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Управител на фирма за сигнално-охранителна техника изгони свой служител, като му удържа две заплати, въпреки че човекът пуснал предизвестие за напускане. На 5 август Ивайло Недев писмено заявил, че си тръгва от фирма 3S СОТ, тъй като получил по-добро предложение. От 20 до 26 август мъжът излязъл в болнични. По време на отсъствието му, работният график бил променен, без някой да уведоми Ивайло. По стария график охранителят трябвало да се върне на работа на 28 август. Това и направил. Шефът му Желязко Марков поискал да напише обяснение защо не се е явил на работа предния ден (дата, фиксирана като работна за Недев по новия график). На 31, още преди да е изтекъл едномесечният срок на предизвестието, управителят освобождава подчинения си.

    По думите на Недев, шефът му отговорил, че няма да му плати дължимото за юли и август. Потърпевшият пуска жалба в Инспекцията по труда. След тяхната намеса фирмата изпраща уведомително писмо на бившия служител да се яви на 13 октомври в офиса им. Ивайло отива, придружен от майка си. На масата са поставени 2 ордера със сумите за заплатите от юли и август. Ведомостта също е приготвена, за да бъде подписана от Ивайло. Два плика, с написани върху тях суми за юли и август, също лежат на масата.

    Недев подписва всичко, след което шефът прибира документите, без изобщо да му даде пликовете с парите, като заявява: Моите отношения бяха до тука. Междувременно Ивайло разбира, че е освободен от работа дисциплинарно. На въпрос ще получи ли парите си, младият мъж получава отговор: "Заплатите остават като обезщетение на фирмата". Майката на Ивайло опитала да разговаря с шефа на сина си, но Желязко Марков я изблъскал и извикал полиция. Младият мъж бе категоричен, че ще търси правата си по всички законови начини.

    Потърсихме отговор от управителя на 3 S СОТ Хасково - Желязко Марков. Пред наш репортер той заяви: Ивайло Недев бе в договорни отношения с нашата фирма. В продължение на 7 дни той не дойде на работа. В писменото си обяснение е посочил, че не могъл да намери телефон и да се обади на диспечера за отсъствието. По закон, ако в 2 последователни дни някой отсъства от работа, може да бъде дисциплинарно уволнен. Аз бях длъжен да взема съответните мерки. Съгласно подписания от нас договор, срокът на предизвестие за напускане на работа е 3 месеца. За всеки месец от неспазване на предизвестието се дължи по една брутна работна заплата. Така че днес, когато Ивайло дойде, подписа приходен касов ордер към фирмата, че доброволно се отказва от заплатите си, за да не бъде повдигнат срещу него иск за неспазване на този договор.

    Инспекцията по труда

    От Инспекцията по труда заявиха, че към строителните и охранителните фирми има най-много подадени жалби. Има и други жалби, подадени от недоволни служители на 3 S СОТ Хасково, каза Иван Богданов - директор на Инспекцията. Той потвърди, че търсещият правата си Ивайло е подписал договор, по чиято сила 3 месеца ще бъде предизвестието му при напускане. По кодекс този срок е един месец за обикновени работници и служители, но за материално отговорни лица (както в случая, ако се е водела радиостанция, служебен автомобил или оръжие), този срок достига до 3 месеца.

    ОтговорИзтриване
  14. Ивайло Недев, прочетох за вашият случай." Младият мъж бе категоричен, че ще търси правата си по всички законови начини." Е има ли резултат от ЗАКОНОВИТЕ НАЧИНИ от 2009г. до сега? Споделете за другите изпатили за съвет

    ОтговорИзтриване