понеделник, 19 август 2013 г.

Строителен работник е загинал в София



17.08.13. Работник загина, а други двама бяха ранени при срутване на скеле от строеж на административна сграда на ул. "Атанас Дуков" в близост до болница "Токуда" в София, съобщи пресцентърът на МВР.

По информация на агенция БГНЕС загиналият е бил на 25 години и днес е бил първият му работен ден на строежа.

По време на изпълнение на строителни дейности работниците са свалили с кран върху подготвения кофраж армировка, армировката е била по-тежка и кофражът е поддал и се е срутил. Това съобщи шефът на дирекция "Контрол по строителството" в Столична община Влади Калинов, цитиран от агенция "Фокус".

На обекта днес са се намирали работници на две фирми, уточнява БГНЕС. Работници на "ДАГ инженеринг" ЕООД, сред които и загиналият млад мъж, са правили хидроизолация в основите, а от другата фирма са правили кофраж и арматура на кота 0. Точно тогава е пропаднал кофражът и за нещастие пострадалият е бил под него и е бил затрупан, допълва агенцията.

Загиналият младеж по никакъв начин няма вина за случилото се, съобщи Сотир Лазаров, главен инспектор в столичната дирекция на Инспекцията по труда, който направи проверка на обекта. Пострадалият не е имал трудов договор, останалите работници твърдят, че имат, но предстои да се направят справки и за тях, обясни още Сотир Лазаров.

Други двама работници, на 40 и 41 години, които са били върху кофража, също са пострадали при пропадането. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар