понеделник, 4 юни 2012 г.

„По релси около София” (снимки от протестния излет)

Приватизация = грабеж и ликвидация. Долу ръцете от БДЖ!
На 3 юни 2012 „Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт” организира протестен излет от гара „Подуяне” до гара „Пионер” и „Хладилника” в подкрепа на столичната градска железница и ЗА спасението на Железопътните превози в България.

Целта на инициативата е да покаже, че градската железница може да се използва с успех (както това се случва в много европейски държави) и да подобри значително трафика между Аерогара София, Централна гара и кварталите Слатина, Редута, Изток, Дианабад и кв.Хладилника, и да реши нововъзникналите проблеми със задръстванията при концерти или спортни събития в зала Арена Армеец (линията минава на метри от залата и биха могли да се направят спирки в двете посоки, чрез които хората спокойно да пътуват без да е необходимо ползването на леки коли, тъй като паркингът на залата е за едва 800 автомобила), да намали шума и замърсяването. Друга част от линията е все още съществуваща, но незнайно защо не се ползва: Захарна Фабрика – Красна поляна, а частта до Руски паметник е демонтирана, но може да се възстанови.

Другата комуникативна цел е даване на насоки за правилното и ефективно управление на Железниците – как гражданите могат да преоткрият любимия на много поколения железопътен транспорт. Повече може да прочетете тук:


Приватизация = грабеж и ликвидация. Долу ръцете от БДЖ!


   



Закритата спирка "Смирненски"

Закритата спирка "Смирненски"

Няма коментари:

Публикуване на коментар