събота, 12 ноември 2011 г.

Измъчваният в Гърция работник се връща към живота


34-годишният Кадир Мехмед, който бе изтезаван от работодателя си в Гърция, днес напусна Социалния център в Симитли в добро здравословно състояние. Сънародникът ни, който е работил в южната ни съседка, като пастир бе предаден от гръцките власти преди 4 месеца в тежко състояние, тежащ едва 45 килограма.

Кадир вече се обслужва сам и е напълнял с около 15 килограма. Казва, че се чувства добре, иска да се прибере в родния си край - Разград и да започне живота си на чисто.

Кадир Мехмед:
- Мечтая да намеря хубава работа и да работя тука.
- Коя е хубава работа?
- Няма значение каква е.

Не помни подробности за това как е измъчван от работодателя си, но казва, че се е грижил денонощно за 350 овце, че е държан гладен, бит е, но не си спомня да е изтезаван жестоко или връзван. Според социалните работници Кадир се е възстановил сравнително бързо. Вече го очакват представители на Социалната служба в Разград.

Ивайло Гоцев - гл. експерт - "Социални дейности" в община Симитли:
- Поемайки го от там, ще го настанят в къща, в която пребиваването ще бъде временно, докато намерят средства да стегнат неговата лична, за да може да го настанят в нея.

От Социалната служба в Симитли казаха, че по време на престоя си в Симитли Кадир е бил посетен единствено от двама приятели от Габрово. Те дори обещали, че когато се прибере в Разград, ще му помогнат да се върне към нормалния начин на живот.
бнт

Няма коментари:

Публикуване на коментар