събота, 4 август 2012 г.

Шок и мизерия за работниците на олимпиадата

При такива условия живеят хората, които ще се грижат за комфортното прекарване на олимпийците в Лондон. Снимка: dailymail.co.uk
Британските медии изнесоха шокиращи подробности около настаняването и пребиваването на ангажираните с почистването на олимпийския парк работници. Според публикациите хората, сред които и доста чужденци, живеят в нещо подобно на концентрационен лагер, спят в преносими кабини с по 10 легла в стая, като на 25 души се пада една тоалетна, а на 75 човека – по един душ.

Освен това заради проливните дъждове парцелът в Нюхам (Източен Лондон), където са разположени кабините, често е наводнен, като в стаите има страхотна влага. В някои от помещенията пък направо си е като блато, а обитателите им са принудени да слагат камъни и щайги, върху които да стъпват, за да не са постоянно мокри.

„Когато за пръв път видях металните порти и високата кула в средата – това ми напомни за затворнически лагер, беше ужасно и се отказах да кандидатствам за работа, заяви 21-годишният студент от Мадрид Андреа Мурноз. – Двамата ми приятели обаче останаха. С договори им е забранено да разказват за условията вътре и не се допускат техни близки и роднини на посещение с оправданието „съображения за сигурност”, допълва той.

В-к „Новинар”

Няма коментари:

Публикуване на коментар