четвъртък, 3 януари 2013 г.

Работници протестират за забавени заплати по европейски програми



11.12.2012. Протест на работници заради забавяне на заплати по европейски социални програми. Тази сутрин хората се събраха пред сградата на общината в Мездра, за да попитат къде са им парите.
Description: Пусни видеоХората са назначени от септември като озеленители, еколози, пътни строители, както и в групи за справяне с бедствия, но до момента са получили само една заплата, която с удръжките възлиза на 297 лева.
В много случаи семействата разчитат само на тези пари, за да оцеляват и забавянето им обрича децата им на глад в студената зима.
„Отчаяни сме, щото сме започнали от септември и досега сме получили една-единствена заплата. Повечето сме с малки деца. От детската градина ни притискат за такси, казват, че трябва да ги внесат в общината, а общината оттук не ни плаща пари,” казва Борислава Полименова.
„Аз съм самотна майка с дете, как мога да живея. Два пъти ми изключват тока, откъде да взема 20 лева, за да ги преведа,” пита се Глория Мировнова.
Над 200 души са назначени към Община Мездра по европрограми. За да осигури първата им заплата, кметството е заделило бюджета си 100 хил. лева.
 „Без пари не може, хората тук не са за подигравка, толкова време да не дават пари,” казва Стоянка Борисова.
btv

2 коментара:

  1. Така стана и този месец. Аз съм от Сунгурларе казвам се Катерина Тодорова.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, може ли да разкажете нещо повече, за да публикуваме материал? Поздрави.

      Изтриване