понеделник, 7 януари 2013 г.

Писмо на работник от ВМЗ-Сопот до Раб. глас



Аз съм един обикновен работник,  борещ се за правата си и за това, което ни дължат, и за усмивката на детето си най-вече. Може хората във времето да ме забравят, но искам моят син да се гордее с мен и да споменава името ми с усмивка и с гордост за това, че не съм си мълчал и не ме е спирал студът или лъжите, които ни говорят от почти месец, затова, че съм се борил след време той да е по-добре. Надявам се всички там да сме за това, не за сензацията и за това, че ще ни дават по телевизията. За правдата, за справедливоста, които никога няма да възтържествуват за жалост. Ето за това сме там.

***
Това писмо получихме днес, 7 януари 2013 г. Само с едно не сме съгласни в писмото - че „правдата и справедливостта няма да възтържествуват“. Ние сме убедени, че един ден ще има правда и ще има справедливост. Иначе никога нямаше да се захващаме с това, с което сме се захванали. (Раб. глас)

7 коментара:

  1. Премиерът каза истината, а тя не е приятна... Може би предпочитат да бъдат лъгани?! Дали ще им стане по-добре, ако ги беше излъгал?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Жал ми е за хората, но не знам какво може да се направи... Държавата не може да налива пари в губещи предприятия. Най-доброто решение наистина е приватизацията и смяна на управлението на ВМЗ.
      Не разбирам защо не е сигнализирано по-рано, след като нещата са се влачили така от много време, а се е чакало "да опре ножът до кокала"...

      Изтриване
    2. А защо работниците да не вземат нещата в свои ръце? Това е третият вариант - работнически контрол.

      Изтриване
  2. Da vi kajali moite roditeli rabotiat vuv VMZ i polojenieto e katastrofalno.Niamam mnogo doverie na tozi koito smiata da zakupi VMZ.

    ОтговорИзтриване
  3. Значи София има пари за нови светофари,магистрали и др. подобни неща ,а няма пари да осигури нови работни места за следващите поколения. Българя изобщо няма организация,затова сме на това дередже,затова и всеки български гражданин предпочита да отиде да работи в чужбина,защото там има по-голяма реализация да постигнат нещо в живота си.

    ОтговорИзтриване
  4. Тук ни управляват мутри затова сме на това положение

    ОтговорИзтриване
  5. Изхода за излизането от пагубното състояние на народа на България е най скорошна смяна на системата ! Всичко зависи от силата на народната воля да смени таези грабеща система !

    ОтговорИзтриване