петък, 12 август 2011 г.

Приятели протестират в защита на Сашо и жилището му


Приятелите на 23-годишния Александър Стойков, който се бори да остане с майка си в общинското жилище, се събраха на протест пред община Слатина. Те носеха плакати с надписи: „Оставете Сашо на мира, а не на улицата" и „Правото на дом е човешко право."

Александър, който дойде по-късно на протеста, бе посрещнат от приятелите си с аплодисменти и бурни викове „Сашо, Сашо, Сашо..."

Неговият съименник и приятел Александър Николов пък реши да наруши тишината пред сградата на община Слатина с виковете „Стига мизерия, стига бандитизъм."

Протестиращите разказаха, че са се събрали днес пред общината, защото заповедта за изнасянето не е отменена и днес трябва да бъде изпълнена.Те не вярват на устното обещание на районния кмет Апостолова, която преди дни на среща с тях обеща Александър да остане в жилището. Според тях отношението на Апостолова досега показва, че тя иска да го изгони.

Изумени сме от това античовешко отношение, заяви Александър Николов.

Самият Александър се похвали, че е получил подкрепата на омбудсмана Константин Пенчев, който обещал да се обади лично на кметицата на района Антоанета Апостолова и да лобира семейството да остане в общинското жилище, докато излязат съдебните решения по делата, които той води с „Топлофикация София."

Стана ясно, че майката на Александър е с влошено здравословно състояние, след като научила, че има опасност да ги изгонят.

Припомняме, Александър и майка му имат предизвестие да напуснат днес обитаваното от тях общинско жилище, заради неплатени сметки и наеми.

На среща преди дни с кмета Апостолова стана ясно, че Александър е започнал работа и погасява събралите се задължение - както към общината, така и към Топлофикация. В същото време той съди столичното топло, тъй като при нанасянето им в жилището през 2006 от Топлофикация им връчили сметка за топла вода за 4 месеца на стойност 1200 лева.

Районният кмет обеща да не гонят Александър и майка му от жилището, докато тече обжалваното от него пред съда решение на общината.


                                                                Нюз.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар