неделя, 22 януари 2012 г.

ДАНС обяви миньорската стачка за „заплаха за националната сигурност”

Миньорите от „Марица-Изток”: „И затворниците са по-добре от нас”Събота, 21 януари 2012. Oколо 1500 миньори се събраха на протест пред централата на „Марица-Изток” в Раднево. Миньорските синдикати настояват да бъдат изпълнени всички точки от Колективния трудов договор и споразумението с ръководството на дружеството от 12 юли миналата година.

Вчера енергийният министър Трайков разпореди да бъде спрян износът на ток, като обвини за крайната мярка стачкуващите миньори. Според министър Трайков проблемите не могат да бъдат решавани с „шантаж”. ДАНС пък ги обяви за заплаха за националната сигурност.

Синдикатите отхвърлиха тези твърдения и упрекнаха държавата в бавене на преговорите.

Коментар на Агенция Сливен:

Очевидно за българското правителство всеки, който се бори за изпълнението на вече сключени споразумения или просто за своите права, е заплаха за националната сигурност и „шантажира” държавата. Същата тази държава (в лицето на министър Трайков най-вече), която ежедневно ни рекетира, толерирайки монополистите – доставчици на насъщни неща като ток, вода, топло, телефони и пр. За банките, данъците, услугите на администрацията и пътищата да не говорим...

Няма коментари:

Публикуване на коментар