сряда, 11 януари 2012 г.

Протест на строителни работници в Стара Загора

Собственикът не бил плащал заплати 4 месеца

Работниците от старозагорската фирма „Строител ВД" спряха работа заради неизплатени заплати. Около 100 души се събраха пред производствената база на строителното предприятие в източния край на Стара Загора, за да заявят на собственика Веселин Драгов, че започват ефективна стачка. Намерението им е тя да продължи, докато не получат поне две от забавените от него четири заплати.

Трудови възнаграждения в една от най-големите строителни фирми в Стара Загора не са изплащани от септември. Без пари работниците посрещнали и Коледните, и Новогодишните празници. Месечно напоследък получавали по около 100-200 лв. аванси при средна заплата в предприятието около 600 лв.

Тази сутрин (9 януари 2011) половината от работещите 200 души във фирмата се събраха пред портала на една от производствените бази. Те обясниха причините за отказа си да работят със забавените от няколко месеца заплати. Работа имало, а фирмата имала много обекти и в Стара Загора, и в Казанлък.

Полагал се извънреден труд през почивните дни и по празници, но заплати нямало. „Банките и сметките не чакат, ще стане така, че накрая ще ни изгонят и от домовете ни", негодуваха в един глас строителите. „Когато получим пари, ще се разплатим. Работниците няма да останат излъгани", лаконичен е  собственикът Веселин Драгов.

След петнадесетминутен протест работниците се прибраха по домовете си.

Решени са да протестират всяка сутрин пред портала на предприятието до получаване на заработените от тях заплати.

блиц.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар