петък, 25 октомври 2013 г.

Протест на пътностроителни работници от Трейс груп


16.10.2013. Над 50 души с моторни резачки блокираха за около час строителството на обходния път на Враца. Хората казаха, че са принудени да предприемат тази крайна форма на протест, защото фирмата-главен изпълнител на обекта им дължи пари още от 2008 година. Протестиращите са работили като подизпълители на строителната фирма „Трейс груп" в Южна България.
Работниците разказаха, че са били наети от фирма "Трейс груп" и са разчиствали шосета край Стара Загора през 2008 г. Притиснати от голямата безработица, цели фамилии от Мездра и Враца отишли да си търсят прехраната на 400 километра от родните места. Но вече пета година чакат парите си за свършената работа. Днес част от тях дойдоха на обходния път на Враца, който фирма „Трейс груп" сега изгражда.
Хората казаха, че повечето са безработни и нямат пари да заведат съдебни дела. По думите им те отлагали протестите досега, защото от „Трейс груп" се оправдавали, че още не са получили парите от държавата и затова не са се разплатили с подизпълнителите. Наскоро обаче станало ясно, че дължимите суми са преведени още миналата година, казаха протестиращите.
Валентин Иванов, председател на инициативен комитет „Справедливост": "Всеки от нас има да взима различна сума пари - от хиляда до две хиляди лева. И са работили цели семейства: баща, син, брат. Свършена е работата на 100 процента, разплатена от държавата с Трейс, но неразплатена с нас."

Няма коментари:

Публикуване на коментар