понеделник, 5 март 2012 г.

Миньори протестират трети ден пред ГОРУБСО - Мадан




Трети ден продължава протестът на миньорите от "ГОРУБСО - Мадан". Повече от 700 служители отново обявиха гражданско неподчинение. Повод за недоволството им е това, че още от месец май  заплатите им не са изплащани в пълен размер.

Миньорите настояват и за отнемане на концесията на собственика на "ГОРУБСО" Валентин Захариев. Вече са изпратили протестни декларации, с които настояват за спешна намеса на ресорните министерства и правителството.

От ръководството на предприятието заявиха, че протестът е незаконен и най-вероятно ще предприемат уволнения на работници, които с действията си са прекратили работния процес в мините. Миньорите обаче са категорични, че няма да спрат с протестите, защото дори не са получили обещаното изплащане на 60% от декемврийските заплати.

"Ние като ръководство на фирмата я третираме като незаконова стачка и съответно рискът е голям работниците да си понесат освобождаване кодекса на труда за три поредни неявявания на работа. Ако протестът продължи още 2-3 дена ние ще пристъпим към освобождаване на хората", коментира случая Съби Кичуков – изп. Директор на "ГОРУБСО - Мадан".

От своя страна, миньорите заявиха, че ножът е опрял до кокала и връщане няма. Един от тях допълни: "Щял да ме гони - да ме гони. Аз дотук съм работил без пари, стига вече. Нашите семейства караме от месеци без стотинка в джоба."

Novatv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар