четвъртък, 22 март 2012 г.

Разярени работници плениха влак край Перник

Разярени работници плениха претъпкан влак, след като не успяха да се доберат до купетата. Около 40 минути мотрисата остана под обсада на гара Даскалово край Перник.

Екшънът се разигра рано тази сутрин. Армията от работещи в столицата перничани и кюстендилци тръгнаха към офисите към 6 часа. Оказа се обаче, че мотрисата не може да поеме огромния легион от двата града. С викове и разправии няколко души успяха да избутат правостоящите в коридора и да преминат от вътрешната страна на вратите на купетата.

Останалите се оказаха безпомощни и закъсняващи за работа на перона. Хората се ядосаха и се наредиха на жп линията пред локомотива. Повече от половин час те държаха композицията в плен. Тренът бе освободен едва след намесата на полиция.

Линията Кюстендил-София, минаваща през Перник е една от най-натоварените в страната особено сутрин рано и привечер след приключване на работния ден в столицата. Всяка сутрин по трасето се пускат по две мотриси, но днес заради технически проблем е пътувала само една и не е могла да побере пътниците. От утре проблемът ще бъде решен, обещаха от БДЖ.

В-к „Стандарт”

Няма коментари:

Публикуване на коментар