четвъртък, 1 март 2012 г.

Работник залага брачната халка, за да купи хляб за семейството сиВ държавното дружество „Строителство и възстановяване" в Стара Загора от месеци насам са без заплати. Работници разказват, че са принудени да залагат венчалните си халки, за да имат пари за хляб. Хората  са отчаяни и настояват регионалното министерство, което е принципал на  дружеството, да вземе отношение по  проблема им.
 Част от работниците на държавната строителна компания в Стара Загора не са вземали заплати от половин година. При други, като Румен  Запрянов, забавянето е още по-голямо: „Казват, че няма…Имаме сметки, кредити, нетърпимо е… Всяка вечер в семействата ни има само кавги".
 Работниците разказват, че не са спирали работа  нито за ден,  но срещу това получавали само аванс от по 300 лева, и то за предходни месеци. От безпаричието и глада всеки се спасявал, както може.
 „Като тинейджър – мама ми дава, това е факт", каза Иван Пеев, работник в прдприятието.
 „Пръстенът отиде на жената, халката сватбената я заложих, за да взема пари за хляб", разказа Иван Стойчев.
„Работата избива на лудост, защото прав, здрав човек, да искаш от сина си, нямам никаква помощ, отникъде нищо не мога да взема", коментира Желязко Стоенчев.
novatv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар