сряда, 7 март 2012 г.

Протестиращите миньори бяха обвинени в социализъм от собственика на ГОРУБСО-Мадан


06.03.2012. Разраства се протестът на миньорите от „ГОРУБСО – Мадан". В четвъртия им ден на гражданско неподчинение към тях се присъединиха и много жители на  града. Напрежението там ескалира, след като собственикът на мината Валентин Захариев изненадващо се появи в региона, но не срещна с протестиращите, а предпочете  да посети обогатителната фабрика в град Рудозем, която също е част от минния гигант „ГОРУБСО".

Захариев беше категоричен, че ще преговаря не на улицата, а в зала и то само с група миньори, избрани от протестиращите, тъй като считаме, че „това не е цивилизованият начин".

Зад искането на миньорите  за отнемане на концесията на мината той заподозря конкуренти с икономически интереси. По думите му, не можели да изплащат заплатите, защото работниците изпълнявали едва 50 % от нормите за добив.

„Очевидно, че тук още съществува социализъм - няма значение колко съм работил, важното е, че съм работил и съм искал заплатата. Изкарайте си по 1200 тона и парите ще дойдат при вас", обясни Захариев.

В случай, че миньорите се върнат на работа, няма да има последствия. В противен случай: „Ние ще бъдем принудени да ги освободим", поясни Валентин Захариев.

Novatv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар