петък, 22 октомври 2010 г.

Синдикатите ни предават

Омръзна ми толкова години да наблюдавам как синдикатите предават интересите на работниците. Не е чудно, че в КНСБ и КТ „Подкрепа”  обхващат много малък процент от всички работещи, а в частните предприятия синдикатите въобще не припарват. Хората са толкова разочаровани, защото виждат, че след всяка стачка ги изоставят. И стачката срещу пенсионната реформа се оказа същото предателство. Уж са с работниците, вървят на протестите с тях, а после хоп, скок със завъртане и изведнъж се целунат с правителството и някоя синдикална личност забогатее.  Няма да разказвам с подробности, няма и да се връщам назад да напомням за други такива, но дори и на работника и служителя в най-затънтеното градче е ясно, че тези синдикати са корумпирани, пълни с предатели, които са готови за една жълтица да си затворят очите и да оставят хиляди безработни. Тъжно е като пиша тези редове, защото не мога да предложа алтернатива. Но алтернатива рано или късно ще се появи. Не може да има хиляди хора, останали без работа, а други хиляди да са в очакване http://www.bnews.bg/article-16701  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=597982   и ти да си гледаш собствения кеф. Ако си истински синдикалист, а не някоя кукла на конци, ще се бориш до край. Но нашите псевдо синдикалисти знаят две неща много добре:

            1. Хората не им вярват и не ги понасят, но като синдикални членове се ползват с някои привилегии и за това ги търпят;

2.Още преди да е започнала дадена стачка, тя вече е продадена и за това        правителството е спокойно, като преди уговорен мач.

Необходимостта от ново синдикално движение в последните години е наложително, тъй като много от правата на работещите са потъпквани, много от социалните придобивки са отнети, а малкото, които са останали, ще бъдат отнети. Ще се пенсионираме на ..... май няма да се пенсионираме. Ще получаваме заплати ...... ама друг път. Ще ни плащат осигуровки .... ако искат. Ще излизаме отпуска ..... на куково лято. Аз ще се боря срещу това .....а вие?

                Димо Казаков

Няма коментари:

Публикуване на коментар