събота, 9 юни 2012 г.

„С нашите заплати купуват съдебни дела и адвокати” (работнически протест в Шумен)

08.06.2012. Работниците на шуменската "Родопа" изнесоха протестите си за неполучени заплати в центъра на града. Те се събраха на площад "Кристал", скандираха, че си искат парите, издигнаха и плакат "Затвор за Марио Николов".

Според тях зад проблемите им стои скандалният бизнесмен, който през 1997 г. заедно с брат си застанаха зад РМД (работническо-мениджърско дружество, известно още като разбойническо-мошеническо д-во). Имаше периоди през 2002 г., когато даваха заплатите в натура – патешки крилца. Сега работниците настояват за намеса от държавата и щателна данъчна проверка. Започват и подписка сред шуменци.

Над 200 са работниците останали без препитание, след като бяха спрени газта и тока на "Родопа". В момента работи само малка част от администрацията, като се ползва агрегат. Платени охранители също не позволяват да се припари до бариерата на входа.

В същото време редиците на протестиращите оредяват, защото хората нямат пари да пътуват от селата до Шумен. Някои имат да вземат по 1500 лв., други по 7000 лв. и в момента завеждат съдебни дела.









Няма коментари:

Публикуване на коментар