четвъртък, 2 август 2012 г.

Шофьор спасил над 50 живота в Бургас

Автобусният шофьор Виктор Андонов, който работи за поморийска транспортна фирма, успял да спаси над 50 човешки живота на бургаското летище по време на атентата. Рискувайки собствения си живот, той успял да изведе транспортното средство на безопасно място секунди след взрива и на метри от горящия автобус.

Неговия автобус вече бил пълен с израелски туристи и се очаквало да бъдат прибрани и последните багажи, за да потегли към Слънчев бряг. Това е бил третият автобус на фирмата превозвач, която обслужва полетите от Тел Авив. Собственикът на фирмата превозвач Стойко Стойков сподели пред БНТ, че Андонов е най-старият шофьор и дори обучавал останалите.

С гордост собственикът обясни, че шофьорът е постъпил геройски, като вместо да избяга от мястото, той е изтичал до своя бус, запалил е двигателя и с отворени врати и багажни капаци рязко потеглил и се отдалечил от бушуващите пламъци. „Ако беше се забавил или уплашил, и неговият автобус щял да бъде обхванат от огъня и трагедията можеше да е по-голяма”, допълни Стойков.

В допълнение Елена Кафадарова, управител на транспортната фирма, посочи, че Виктор все още е в шок и силно преживява смъртта на своя колега, но продължава да прави трансфери на туристи от летището до Слънчев бряг.

В-к „Новинар”

Няма коментари:

Публикуване на коментар