сряда, 15 януари 2014 г.

23-ма българи без покрив окупираха профсъюз в Берлин



10.01.2013. Централата на един от най-големите германски профсъюзи в Берлин бе окупирана от 23-ма българи. Те са без покрив след съдебно решение да напуснат сградата, в която са се били настанили.
Българските граждани са прекарали тази нощ във фоайето на централата на профсъюза Verdi ("Ферди") с настояването берлинските власти да решат въпроса за тяхното настаняване, предаде БНР.
Ръководството на профсъюза обещава подкрепа и днес дори организира кръгла маса, на която са поканени и представители на градските власти за намиране на изход от създалата се ситуация.
След съдебното решение за опразване на фабрика за лед от настанилите се там преди две години 23 българи, защото собствениците на сградата възнамеряват да я съборят и да строят жилища на това място, българите са били преместени в общежитие, финансирано от общинските власти на района Берлин-център. Наложило се обаче след това те да пренощуват и в една църква.
Финансовата подкрепа за тях е била само до четвъртък, когато са били принудени да напуснат общежитието. Сега българите отново са изправени пред въпроса къде да пренощуват, отбелязва "Тагесшпигел".

Няма коментари:

Публикуване на коментар