понеделник, 5 август 2013 г.

„Превърнете мъката си в оръжие“ (коментар на бивш миньор за случилото се в Ораново)



Жалко! Отидоха си колегите... Бог да ги прости и да помага на семействата им... Моите най-искрени съболезнования... Работил съм 27 години в мините и се обръщам към семействата на всички загинали и осакатени в мините – Ораново, Бобов дол, Перник – стиснете мъката си и нека тя да ви дава сила, за да питате, да задавате въпросите, които са важни! Не се страхувайте от няколкото дрогирани дебелоглави мутри.
Питайте имат ли загиналите (и живите) лични застраховки живот! Със сигурност знам, че практиката е да се правят групови застраховки до 1000 лв.!
Питайте колко е ФРЗ (фонд работна заплата) на подземните работници, спрямо ИТР (инженерно-технически ръководители) и администрация!
Питайте къде точно са били преките ръководители по време на инцидента! Питайте каква е била тая „лавина“ от кал и откъде се е появила (в рудник „Мламолово“ при Мини „Бобов дол“ бяха удавени от кал 10 човека – на повърхността имаше вода, която слезе в галериите... осъдени нямаше!)!
Питайте и прокуратурата защо не са задържани „гостите“, които са ходили да заплашват опечалените...
Питайте и синдикатите кога са влизали за последно в мината да видят чорбаджията какви условия е подсигурил на членовете им – практика е лидерите на синдикатите да си въртят бизнес!
Питайте кого осъдиха за 10-те човека, изгорели живи в рудник „Иван Русев“!
Питайте защо с тоя „специалист“ от София (има се предвид проф. Михайлов от МГУ, когото много хора обвиняват че прикрива истинските причини за злополуките през 2007 и 2013 в Ораново – Раб.глас) не влязат и колеги на момчетата...
Питайте колко човека е пребила от бой същата тая охрана (вероятно се има предвид охраната на рудника – Раб.глас)!
Не спирайте да питате, а като не получавате отговори, вдигнете се като един – уверявам ви, че има кой да застане зад вас – стотици са загиналите в мините, два пъти повече са осакатените и много повече са потърпевшите близки и роднини. Крайно време е да се сложи край на така наречените инвеститори и не забравяйте... никакви пазарлъци с тях – момчетата не го заслужават! Вечна им памет... Превърнете мъката си в оръжие срещу тия, които закопаха толкова хора...

5 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, ако Вие сте авторът на горния материал, молим да ни пишете на пощата - rabglas@gmail.com или във фейсбук страницата - https://www.facebook.com/pages/%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81/186438778055809 Поздрави!

      Изтриване
  2. Прочетете го КОЛЕГИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Писах...и ми беше гадно и много зле ...Кой и защо ги пази тия...

      Изтриване
  3. Трудовата безопасност подлежи на проверки. Питайте кои са инспекторите. Също се пита коя фирма е издала съответния сертификат - при констатирани нарушения на такива фирми им се отнемат правата от асоциацията, в която членуват.

    ОтговорИзтриване