вторник, 17 декември 2013 г.

„Върнаха ни във времената на романа „Тютюн““



Много ми е интересно, ако работниците вземат оксижените и започнат да режат завода от портала навътре и да товарят за скрап, за да си вземат заплатите, дали държавата няма да намери опция да ги осъди всичките. Ама сега за директора няма такъв закон да го осъди и да му вземе парите. До паметника на Иван Рилски (в Раднево – РГ) трябва да се построи още един паметник, на Тодор Живков, и по три пъти на ден да му се носят венци, защото такъв живот никога няма да има – всички да са равни, да си знаеш датата на заплатата, да нямаш грижи утре с какво ще изпратиш детето си на училище или как ще обясниш на банката, че не са ти превели пари някакви фабриканти и капиталисти. Върнаха ни във времената на романа „Тютюн“, само че в 21 век.
Даниела Желязкова, работничка от Раднево

3 коментара:

  1. Това - животът да се подобри - не става с носталгични спомени и сравнения! Каквото било - било! Сега, днешният ден, изисква от работниците не да чакат нечия добронамереност, а сами да се заемат с решаването на своите проблеми! Ако някога някъде животът на работниците е бил по-добър, това е било точно защото работниците са намерили начин да се организират и поведат борба срещу капитала!

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко казано от Даниела Желязкова от Раднево,е много истинско.Жалко ,че сме в положението на колониална страна без собсвен суверинитед и новите ни "братя" от САЩ и ЕС са тези които коват нашите закони държейки здраво сопата на правото и безправието , готови всеки момент да я стоварят върху главите ни.Време е тази сопа да бъде взета в ръцете на целият изстрадал Български народ ,а паразитната интелигенция-прек виновник и участник във всичко което се случи на държавата ни да понесе въмездието полагащо се за разбойници крадци и предатели.Всички управници през тези 24 години заслужават такова възмездие!

    ОтговорИзтриване