четвъртък, 11 август 2016 г.

Протест в "Младост 1" срещу застрояване на игрище



На 8 август 2016 г. жители на "Младост 1" от блок 19 и района излязоха на протест срещу предвиденото изграждане на частна сграда на мястото на дългогодишна детска площадка. Събраха се много недоволни хора - близо 100. Скандалният случай е до болка познат като сценарий - хората не са уведомени, извършена е реституция на малък парцел, а общината е продала (т.е подарила) още земя, само и само да се угоди на частника. Така действа районната община (д-р Авджиева) и Столична община - всичко, което е против обикновения човек, подкрепя с двете си ръце.

Протестът за запазване на детската площадка продължи близо 2 часа, което показва решимостта на хората да спрат поредното престъпление спрямо интересите им. На оградата красноречиво е изписано "Мислите само за пари!", а на плакат на протестираща пише категорично, че "строеж няма да има". Новото в случая е (или поне рядко се разкриват подобни факти), че строителната фирма е свързана с роднина (зетчето) на кметицата Авджиева. Интересно е, че въпросното лице има наглостта да се появи на протеста и да възразява на хората. Беше придружен от няколко души, все отбор бизнесмени.

Протестът събра и жители на други части на ж.к. "Младост", които също страдат от планове за ново строителство на местата, където в момента са зелени площи. Бяхме там и от "Младост 3", които протестираме срещу нецелесъобразния и вреден проект "Айс Арена" (до блок 326). 

Постигна се съгласие, че са нужни общи протести на всички засегнати срещу управлението на районната община.

Източник: фб група „Ж. К. „Младост“ за хората!“ https://www.facebook.com/groups/1430005347307300/

Снимки:









1 коментар: