вторник, 27 септември 2011 г.

Цигани не ходят на работа, страх ги е от погроми

Цигани от Пловдив не отиват на работа, защото се страхуват от нападения. Само 100 жени, които работят в Общинска фирма „Чистота", са се явили тази сутрин (26.09) на смяна, съобщи управителят Радослав Кошински, цитиран от радио Пловдив.

Той уточни, че общо на щат са назначени 460 работнички, предимно от етническите квартали. Паралелно извозването на контейнерите смет и почистването машинно на града върви по график. Там на работа са се явили всички 150 човека.

Поетапно днес се очаква работният цикъл да се нормализира, тъй като напрежението в ромските махали е спаднало, коментира Радослав Кошински.

Тази сутрин роми от Столипиново заявиха, че са отказали да отидат на работа, страхувайки се от погроми срещу тях и техните семейства. Анкетираните единодушно се дистанцираха от Кирил Рашков и неговата фамилия, като отново подчертаха, че нямат нищо общо с него и неговите проблеми с жителите на Катуница.

Всички изказали роми от Столипиново за пореден път поднесоха съболезнования на близките на загиналите и на пострадалите при безредиците там. Те призоваха за помирение тук, тъй като според тях в Пловдив няма никакво основание за междуетническо напрежение.

news.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар