неделя, 14 октомври 2012 г.

Мръсните номера на работодателите в Разград


В Разград най-много се търсят сервитьорки, барманки и продавачки в магазин. Заплатите за тези позиции от години не мърдат от 300 лв. месечно.
Татяна Иванова (32 г.) в момента си печели хляба в Кипър, но преди това е обиколила доста заведения в града. “Работодателите залагат на куп мръсни номера. Първите два месеца задължително се трудиш на устна договорка - уж пробно. През този период я вземеш по 200 лв. под масата за месец, я не. При трудов договор за 8 часа често работиш по 10 и по 11 часа. Точно когато сервитьорките навлязат в работата, обикновено им спретвали внезапна ревизия. “Тя обикновено се предхожда от едно забавяне на заплатите. Случвало ми се е да ми се натрупат две неплатени заплати, или 600 лв. преди ревизията. Като ти я направят, ти изкарват липси от 800 лв. Следва предложение да забравя за моите 600, да платя 200 лв. и да си ходя по живо, по здраво, без разправии”, спомня си Иванова. В града коментират, че тези “врътки” са практика.
Ниско платени са и средните специалисти - около 400 лева месечно. Заплатите на полицаи, учители и чиновници са повод за завист само за това, че се броят за хора със сигурни доходи, на които банките лесно отпускат кредити.
ЛЮБОМИР ИЛИЕВ, в-к „Труд“

Няма коментари:

Публикуване на коментар