вторник, 15 февруари 2011 г.

70 работници чакат заплати с години

Седемдесет бивши работници на ямболската фирма “Диана бус” не могат с години да получат заплатите си, въпреки че са осъдили работодателя си. Дружеството е обявено в ликвидация и продадено през 2005 година. Всеки един от работниците има да получава между 1 500 и 3 000 лева. След приватизиране на дружеството те  започват да търсят правата си чрез съда. Заведени са дела, които са предадени на частен съдия-изпълнител.
”Освободиха ни, изпратиха ни на борсата, управителите на фирмата ни обещаха, че ще имаме заплати. Минаха една-две години, нищо. През 2007 година заведохме дело, осъдихме “Диана бус” и започнаха да ни изплащат  някакви суми. През 2008-ма бяха последните плащания и до днес никакви суми”, заяви Петър Кръстев.
Според съдия-изпълнителя дружеството няма имущество, на което да се направи възбрана и да бъдат удовлетворени вземанията на работниците.В същото време се оказва, че акциите на “Диана бус” са изкупени от казанлъшко дружество. В последните си отчаяни опити за получаване на парите работниците са изпратили жалба до Главния прокурор на България.

bTV

Няма коментари:

Публикуване на коментар