четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Работници недоволстват от фирма, строила пътен възел Даскалово

Уволнени работници обвиняват фирмата НИР-БГ, подизпълнител на „Мапа Ченгиз", че е задържала неправомерно документите им.
 
За това сигнализира пред Агенция „Фокус" един от потърпевшите работници Иван Димитров, според който никой от фирмата не го е известил, че е уволнен. В началото на декември той и още около 70 негови колеги са стачкували пред офис на фирмата, защото октомврийските заплати не са им били изплатени навреме. Вследствие на стачката, фирмата им дава заплатите, но изплащането на възнагражденията за ноември е останало за края на декември.

Работникът каза още, че във фирмата не са се спазвали всички трудови предписания и условия. Още на 1 април, когато той е постъпил на работа, му е изискано да подпише документ – молба за напускане, без упомената конкретна дата. Той е бил принуден да подпише документа, защото в противен случай нямало да бъде допуснат да работи по обекта. Освен това повече от 75% от хората са се водили общи работници.

За своя случай той е писал на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, както и на Главна инспекция по труда. До момента няма отговор нито от държавните институции, нито от фирмата, за която е работил. Димитров не се е обаждал на НОИ за обезщетение до момента, защото трудовата книжка и останалите му документи за задържани в централния офис на фирмата - в Бургас.
citybuild.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар