понеделник, 14 март 2011 г.

Стачка или гешефт?

Както е известно, стачката в БДЖ не се състоя. В последния момент се стигна до споразумение между синдикати и ръководствата на двете железопътни компании – БДЖ и НКЖИ. Наглед най-важното, което трябваше да се отстои – да няма съкращения на железничари – беше осигурено. Но в нашата страна думи и дела твърде често се разминават. Ще видим.

Междувременно попаднахме на интересен материал относно стачката в БДЖ, откъс от който публикуваме по-долу. Написаното в него до голяма степен потвърждава чутото от нас при проведените срещи и разговори с редови железничари:

Стачката в БДЖ организирана от гешефтари

Стачката в БДЖ е манипулирана от синдикатите, но засяга само администрацията, а интересите на обикновения работник не са застъпени

Обикновените работници нищо не печелят от стачката в БДЖ

„Няма да се включим в стачката в БДЖ! Отказваме не защото сме предатели, а защото стачките са организирани от печалбари, заради ламтежа за пари в администрацията, а ние обикновените работници – кучета ни яли.” Това разкри пред Правда.БГ обикновен работник в Българските железници, пожелал да запази анонимност. Според него стачката в БДЖ се организира заради „канцеларските плъхове” с големи заплати, а не заради обикновения работник, който бере душа.

Подобно мнение изразиха и потребителите по форумите. Масово обикновеният работник в БДЖ отказва да излезе на протест ни днес, ни утре. „Канцелариите са наблъскани с излишен персонал, но вместо по високите етажи в администрацията, съкращенията ще бъдат при обикновения жепеец”, пише дългогодишен работник в БДЖ.

Според железничари стачката е манипулация от страна на синдикатите, които са водени само от политическите си користни цели. Накрая изходът ще бъде един – окастряне на обикновения жепеец и спасяване на цялата администрация. А точно тя взимала неоправдано високи заплати, без да върши нещо полезно, убедени са железничари...

http://pravda.bg/стачка-в-бдж/

Няма коментари:

Публикуване на коментар